Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Geld voor Levensbomenbos

16 februari 2017
foto van bomen in een bos

Onze bewoners nemen steeds vaker zelf initiatief in het veranderen van de samenleving. Vooral in het begin kunnen ze daarbij best een steuntje in de rug gebruiken. Stichting Levensbomenbosch krijgt een bijdrage van de gemeente.

Mensen organiseren steeds meer zelf en vragen de overheid om ruimte om hun plannen uit te voeren. Ze weten zelf goed wat ze kunnen regelen of met hulp van anderen kunnen doen. De gemeente wil helpen om de plannen van inwoners van de grond te helpen. En zo verandering mogelijk te maken.

Levensbomenbos

Een levensbomenbos is een plek waar je een boom kan aanplanten ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis. Bijvoorbeeld een geboorte, huwelijk, jubileum, overlijden of andere speciale gebeurtenis. Het komt te liggen aan de Oude Baan Oost in Rosmalen. Een stichting gaat het aanleggen en  onderhouden. Dit gaan ze doen met actieve vrijwilligers.

Sociale vernieuwing

Het Maatschappelijk Initiatieven Fonds geeft een kans aan vernieuwende dienstverlening op sociaal gebied voor en door bewoners. Het draagt bij aan de vernieuwing van het aanbod op het terrein van zorg, welzijn, hulp en ondersteuning.

Meer informatie over dit fonds?

Meer informatie over dit fonds leest u op de pagina Subsidies, onder het kopje 'Maatschappelijk Initiatieven Fonds'.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2017/02/article/geld-voor-levensbomenbos-381.html