Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Verbinder met frisse, vooruitstrevende blik

20 maart 2017
Groep mensen kijkt naar voorstelling

De gemeente 's-Hertogenbosch is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Een raadswerkgroep is de afgelopen weken bezig geweest met het opstellen van een profielschets. Om een goede te maken, heeft de gemeenteraad ook bij inwoners opgehaald wat zij belangrijk vinden. Zij konden meedoen met een enquête. De uitkomsten ervan zijn bekend en er ligt nu een concept-profielschets. Deze leest u onderaan in de bijlage.

7.058 mensen reageerden op de enquête

Een burgemeester is voor de meeste inwoners hét gezicht van de gemeente. Hun mening over de eigenschappen die de nieuwe burgemeester moet hebben, vindt de raad dan ook heel belangrijk. Ruim 7.000 mensen gaven tijdens een enquête hun reactie. Dat kon digitaal of op papier.

Voorzitter van de raadswerkgroep Mike van der Geld: “We presenteren een mooie profielschets, met brede input van onze inwoners. En daar zijn we blij mee en trots op. De top drie sluit goed aan bij het beeld dat wij van onze burgemeester hebben. Wij zoeken een burgemeester die net zo veel ambitie heeft voor ’s-Hertogenbosch als wij. Iemand die bewust kiest voor onze stad en zijn inwoners.”

Meest gekozen eigenschappen burgemeester

Betrokkenheid van de burgemeester bij de stad en de mensen, dat scoort voor de inwoners het hoogst. 61% van de deelnemers ziet dat als belangrijkste kwaliteit. Mensen willen ook dat de burgemeester makkelijk in de omgang is. En dat hij zich regelmatig in de stad en in wijken en dorpen laat zien (51%). De burgemeester moet ’s-Hertogenbosch als vestigingsplaats op de kaart weten te zetten bij ondernemers, investeerders en creatief talent (40%). Dat komt als derde punt naar voren.

Vaststellen profielschets

Op 3 april stelt de gemeenteraad de profielschets vast. 4 April wordt deze aan de de Commissaris van de Koning aangeboden. De advertentie voor de nieuwe burgemeester verschijnt waarschijnlijk op 11 april in de Staatscourant. Kandidaten moeten dan binnen 3 weken reageren, waarna de selectie en de gesprekken beginnen. Een vertrouwenscommissie gaat de gesprekken met de kandidaten voeren. De gemeenteraad heeft ervoor gekozen om alle fractievoorzitters hierin te vertegenwoordigen. 

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2017/03/article/verbinder-met-frisse-vooruitstrevende-blik-408.html