Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Toename van elektrische auto's levert 35 extra laadpunten op

21 april 2017

Op dit moment plaatsen we in de gemeente 35 nieuwe of extra laadpalen. Dit doen we omdat het aantal elektrische auto's toeneemt. Bij iedere laadpaal hoort een parkeerplek speciaal voor het opladen van een elektrische auto. Hieronder leest u de belangrijkste vragen en antwoorden hierover.

Hoe kan het dat er ineens een laadpaal voor mijn deur staat?

De gemeente heeft diverse aanvragen ontvangen voor een laadpaal. Deze aanvragen zijn getoetst aan een aantal eisen. Er is vervolgens een meest geschikte plaats gekozen.

Wat kan ik hiertegen doen?

Als de laadpaal geplaatst is, is er geen mogelijkheid meer tot bezwaar maken. De gemeente neemt over alle goedgekeurde aanvragen voor een laadpaal een verkeersbesluit. Dan start een periode van 6 weken waarin u bezwaar kunt maken tegen dit besluit. Hoe de gemeente u daarover informeert vindt u bij bekendmakingen.

Er zijn al weinig parkeerplaatsen, waarom nog een extra parkeerplaats wegnemen?

Door het plaatsen van een laadpaal vervalt de parkeerplaats niet. De parkeerplaats is voor een elektrisch voertuig om op te kunnen laden. Het aantal auto’s dat parkeert, verandert daarmee dus niet. We komen juist tegemoet aan de toename van elektrische auto’s.

Mag ik parkeren bij een laadpunt met een gewone auto?

Nee, dat mag niet. Bij de parkeerplaats staat een verkeersbord dat aangeeft dat de parkeerplaats alleen bestemd is voor een elektrische auto.

Is het betaald parkeren ook op een plaats met een laadpaal?

Ja, als de parkeerplaats zich bevindt in een betaald parkeren zone, dan betaalt u gewoon parkeerkosten. Dat gaat niet automatisch via de laadpas.

Mijn buurman woont hier niet meer en gebruikt de laadpaal niet meer. Wordt deze verwijderd?

Nee. Een laadpaal is niet geplaatst voor een persoon. Maar op een plek waar meer personen er gebruik van maken. De kans is groot dat in de toekomst weer behoefte komt naar een laadpunt. Het aantal elektrische auto’s in Nederland neemt namelijk toe.

Meer informatie

Hebt u toch een andere vraag? Stuur een e-mail naar elektrischrijden@s-hertogenbosch.nl. Informatie over het gebruik en het aanvragen een laadpaal, vindt u op de pagina Oplaadpunten elektrische voertuigen.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2017/04/article/toename-van-elektrische-autos-levert-35-extra-laadpunten-op-438.html