Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Symposium Regenboog Agenda Na 2017

18 mei 2017
Fly-over met tekst "ik heb niks tegen homo's hoor, zolang ze maar niet zichzelf zijn".

Hoe kunnen we er voor zorgen dat lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders zich overal veilig en geaccepteerd voelen? Deze vraag stond vandaag centraal tijdens het Symposium "Regenboog Agenda Na 2017", georganiseerd door regenbooggemeenten Oss en ’s-Hertogenbosch. Met als opbrengst: plannen voor de periode na 2017. De gemeenten bieden dit aan, aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en aan de informateur. Dit gebeurt op 24 juni, de dag dat we de Roze Zaterdag vieren in 's-Hertogenbosch. Het symposium is één van de activiteiten in het Roze Jaar.

Regenboog Programma 

Steeds meer gemeenten, inmiddels 42, zetten zich in voor sociale acceptatie, emancipatie en veiligheid. Dit kan dankzij het subsidie programma van het Ministerie van OCW voor regenbooggemeenten. Tijdens dit symposium presenteerde Lisette Kuyper (Sociaal en Cultureel Planbureau) haar onderzoek naar transgenders en spraken gemeenten over hoe ze het regenboogbeleid gaan versterken na 2017. De regenbooggemeenten zijn goed op stoom, zien de successen en krijgen steeds beter beeld bij de knelpunten. Maar er is nog veel werk te doen als het gaat om sociale acceptatie en veiligheid.

Roze Jaar en Roze Zaterdag

Dit jaar organiseren Oss en ’s-Hertogenbosch samen het Roze Jaar. Het Roze Jaar is bedoeld om op een positieve manier aandacht te hebben voor dit onderwerp. Om te bouwen aan begrip, acceptatie, respect en participatie van en voor iedereen. Tijdens de activiteiten kan iedereen zich vrij en veilig voelen om te zijn wie hij of zij is. Of je nu homo, hetero, trans of in dubio bent. Het hoogtepunt van het Roze Jaar is 24 juni a.s. Dan is ‘s-Hertogenbosch gaststad voor het jaarlijkse evenement Roze Zaterdag.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2017/05/article/symposium-regenboog-agenda-na-2017-459.html