Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Subsidie voor lokale omroep

16 juni 2017
Foto van hand met afstandsbediening en televisie

DTV Den Bosch is de nieuwe lokale publieke omroep. Het college wil voor een periode van 3 jaar € 170.000 subsidie per jaar geven. Dit is inclusief de Rijksbijdrage.

Eerder lag er een voorstel voor een lagere subsidie, voor een periode van 2 jaar. De gemeenteraad was het daar niet mee eens. Ook DTV Den Bosch wilde een hogere subsidie om de ambities waar te maken. Op 11 juli beslist de gemeenteraad over dit nieuwe voorstel.

Groeimodel

Het college is ervan overtuigd dat DTV Den Bosch met deze subsidie stappen kan zetten naar een lokale omroep 3.0. Na 3 jaar komt er een evaluatie. Dat is dan de basis voor een nieuw voorstel aan de gemeenteraad.

Subsidie

DTV Den Bosch mag zelf beslissen op welke manier zij het budget gebruiken. Het gaat dan om bijvoorbeeld de frequentie van uitzenden, wel of niet radio maken enzovoorts. Voor hen is het de uitdaging om zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen met de subsidie. Het college wil wel dat DTV Den Bosch gaat samenwerken met het Media Leerpark. DTV Den Bosch heeft eerder ook zelf aangegeven te gaan samenwerken met meerdere partners. En tekende hiervoor intentieverklaringen. Het college wil dat DTV met deze samenwerkingen start.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2017/06/article/subsidie-voor-lokale-omroep-484.html