Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Veel mantelzorgers maken gebruik van regeling tuinonderhoud

16 juni 2017
Foto van mensen die in een tuin aan het werk zijn

Begin dit jaar ging de regeling tuinonderhoud voor mantelzorgers van start. Eerder konden mantelzorgers al huishoudelijke hulp krijgen tegen een lager tarief. Begin dit jaar kwam daar tuinonderhoud bij. Er waren al snel 40 aanmeldingen van mantelzorgers. Toen het tuinseizoen begon, liep het aantal aanvragen op. Medewerkers groenonderhoud van Weener XL voeren het onderhoud uit. Wethouder Kagie: "Het mes snijdt aan twee kanten. We creëren werk voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Én we ondersteunen onze mantelzorgers, zodat ze langer voor hun naasten kunnen zorgen."

Al 150 tuinen

Wethouder Kagie hielp vandaag met het onderhoud van de 150ste tuin binnen de regeling. Zo stak hij mantelzorger en medewerkers groenonderhoud een hart onder de riem. Mantelzorger Anita vindt dat de mannen voortvarend hebben gewerkt. "Dit ontlast mij enorm. Zo heb ik weer tijd en ruimte om de andere dingen voor mijn ouders te doen. Want ik moet natuurlijk mijn eigen huishouden al doen en deze dingen, zoals het tuinonderhoud. Ook bij mijn ouders. Juist het zwaardere snoei en onderhoudswerk schiet er dan bij in." De medewerkers groenonderhoud van Weener XL vertellen tussen het werken door dat het onderhoud van tuintjes erg dankbaar werk is. "Deze waardering van bewoners motiveert ons extra om een mooi stuk werk te maken."

Meer informatie

Bent u mantelzorger? Dan kunt u voor €5,50 per uur tuinonderhoud krijgen. Dit onderhoud kunt u laten doen in uw eigen tuin of in de tuin van degene voor wie u zorgt. U leest er meer over op de pagina Mantelzorg.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2017/06/article/veel-mantelzorgers-maken-gebruik-van-regeling-tuinonderhoud-486.html