Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Gemeente zorgt dat mensen beter mee kunnen doen

13 juli 2017
Foto van man in rolstoel voor gebouw

We vinden het belangrijk dat mensen met een beperking mee kunnen doen in de samenleving. Door bijvoorbeeld te sporten, een uitstapje maken of simpelweg gebouwen binnen te komen. Daarom deed de gemeente 's-Hertogenbosch onderzoek onder mensen met een beperking en belangenorganisaties. En we onderzochten onze manier van werken. Er kwam uit dat we goed rekening houden met inwoners met een beperking.

Verbetering mogelijk

Op sommige punten is wel verbetering mogelijk. We willen bijvoorbeeld het begrip van medewerkers vergroten door inwoners met een beperking bij ons uit te nodigen. En samen met hen na te denken over hoe we het beste communiceren. Ook willen we dat voorzieningen en openbare gebouwen en ruimten toegankelijk en bruikbaar zijn én blijven. Daarom vragen we inwoners met een beperking hun ervaringen te delen. En betrekken we hen bij nieuwe projecten en ontwikkelingen.

Aan de slag

Met de uitkomsten van het onderzoek gaan we samen met belangenorganisaties aan de slag. Om 's-Hertogenbosch nog beter bereikbaar en toegankelijk te maken. Sommige acties hebben we al gestart. Zoals de toegankelijkheid van onze website voor slechtzienden. Deze is intussen verbeterd door het toevoegen van een voorleesfunctie.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2017/07/article/gemeente-zorgt-dat-mensen-beter-mee-kunnen-doen-507.html