Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Gesprekken ontwikkelingen Tramkade positief

14 juli 2017
Overzichtsfoto Tramkade

De partijen die actief zijn op de Tramkade hebben met elkaar gesproken over de voortgang. Zowel Social label en de Conceptenbouwers, als de BIM en de gemeente vinden dat de plek voldoet aan de verwachting. Het idee van een culturele, sociaal en creatieve hotspot staat overeind. Het is dé plek voor veel creatieve en culturele organisaties.

De activiteiten trekken nieuwe bezoekers aan. Ze zorgen voor banen en maken de inzet van vrijwilligers mogelijk. Het gebied heeft daarmee extra waarde voor de stad.

Wat gaat er gebeuren?

Er is verder gesproken over verbeteringen. Zo kan de samenwerking nog beter. Bijvoorbeeld bij het beter uitdragen van het succes van de Tramkade en te zorgen voor een betere marketing. Het plan van de creatieve hotspot moet bewaard en goed bewaakt blijven. Daarnaast vinden er investeringen in gebouwen plaats. Zoals in het monument dat onderdeel is van de ‘Mengfabriek’ van de Conceptenbouwers. En in het middengebouw dat onderdeel is het ‘WerkWarenHuis’ van Social label.

Ook brengt de gemeente buiten verbeteringen aan. Er komt een goede bewegwijzering van en naar de Tramkade. Het terrein wordt groener en de waterkant krijgt een meer open karakter. Door het intensieve gebruik van het terrein gaat de gemeente het parkeren reguleren. Verder is er het plan om in de kraan op de Tramkade een hotelkamer te maken.

Behoud experimenteel karakter

Het experimentele karakter van het gebied blijft. De gebruiksmogelijkheden, en daarmee de huuropbrengsten, van de Kaaijhallen worden groter als de planologische mogelijkheden in het bestemmingsplan worden opgerekt. Het college kiest hier niet voor. Zij vindt het huidige draagvlak in de buurt voor de activiteiten op de Tramkade belangrijker dan de uitbreiding van de verhuur van de hallen. Verder zijn er er kansen zijn voor samenwerking met organisaties in de omgeving. Zoals met de Verkadefabriek, De Willem Twee, het World Skate Center en de Kunstacademie.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2017/07/article/gesprekken-ontwikkelingen-tramkade-positief-512.html