Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Pilot watertaxi van start

15 september 2017

Vanaf 14 september varen er watertaxi’s in ’s-Hertogenbosch. De eerste watertaxi’s varen tijdens de Bossche Waterweek van 14 tot en met 17 september. Samen met DOK073 realiseert de gemeente hiermee een van de eerste initiatieven uit het inspiratiedocument Zuid-Willemspark.

Opstapplekken

Op verschillende plekken in de Zuid-Willemsvaart en in de Dommel liggen steigers en trappen. Daarmee maken we het zo gemakkelijk mogelijk om in en uit te stappen. De opstapplekken liggen bij de Tramkade, Kasterenbrug (tegenover café de Unie), Witte Sieb, Kruithuis, Bolwerk Sint Jan, Wilhelminaplein, Diezekade (Brabanthallen) en Paleisbrug.

Bel de schipper

Wilt u gebruik maken van een watertaxi, dan is het nodig om van tevoren te bellen met de schipper. De gegevens daarvoor vindt u in de app ‘Bossche Waterweek’ die u kunt downloaden op uw mobiele telefoon. Ook komen er borden bij de diverse halteplekken met de precieze informatie.

Pilot

De watertaxi’s starten als pilot tijdens de Bossche Waterweek en ze blijven daarna nog tot eind oktober varen. Probeer en ervaar de stad vanaf het water eens heel anders!

Handig om te weten

Voor je een rit maakt met de watertaxi is het handig dat je dit weet:

- In de app van de Bossche Waterweek vind je per locatie de schipper.
- Wil je een tocht maken met een watertaxi? Bel de schipper dan, en maak een afspraak.
- De schippers varen op de beschikbare dagen van 9 tot 20 uur.
- Ben je met een groep, heb je een kinderwagen of rolstoel bij je, vraag dan aan je schipper wat de mogelijkheden van de boot zijn.

Heb je ervaringen of tips? Laat het weten via post@bosschewaterweek.nl. Een goede vaart!

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2017/09/article/pilot-watertaxi-van-start-532.html