Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Bosch Taalnetwerk neemt actie op laaggeletterdheid

7 december 2017
Bladzijde met tekst met daarop een pen

In ’s-Hertogenbosch zijn ongeveer 18.000 mensen laaggeletterd. Zij hebben moeite om werk te vinden of te houden. Hierdoor komen deze mensen vaak in armoede. Dat willen we voorkomen. Daarom hebben we samen met het Bossche taalnetwerk een actieplan gemaakt.

Met het plan willen we Bosschenaren bereiken van 18 tot 65 jaar. Onze doelgroep zijn mensen die moeite hebben met schrijven, lezen en rekenen. En daardoor ook slecht met een computer, tablet of mobiele telefoon kunnen omgaan.

Wethouder Huib Van Olden: “We gaan aan de slag om de basisvaardigheden van deze groep te verbeteren. Dat is de eerste stap om mensen te helpen mee te doen in de samenleving. Want wij willen dat in onze gemeente niemand aan de kant staat.”

Samen met anderen

Bij het Boscche Taalnetwerk zijn verschillende organisaties aangesloten. Het taalnetwerk kan niet functioneren zonder de gewaardeerde inzet van vrijwilligers. Wij zijn opdrachtgever van het Bossche taalnetwerk.

Voor dit plan is in 2018 ruim 620.00 euro beschikbaar.  In de uitvoering werken we samen met Sagenn, Koning Willem I College, Stichting Lezen en Schrijven. Ook organisaties die gespecialiseerd zijn op het gebied van laaggeletterdheid helpen. 

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2017/12/article/bosch-taalnetwerk-neemt-actie-op-laaggeletterdheid-625.html