Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Cultuur verrijkt, verbindt en verdient

25 januari 2018
Wethouder van Olden en Lucas de Man schudden elkaar de hand

24 januari organiseerden we samen met Docis de bijeenkomst Cultuur verrijkt, verbindt en verdient. Bedrijven en culturele organisaties die samenwerken hebben daar laten zien hoe waardevol, verrijkend en winstgevend samenwerken kan zijn. De bezoekers van de bijeenkomst hebben ervaren dat kunst en cultuur kan bijdragen aan bedrijfsdoelstellingen. En dat de culturele partners ook voor ondernemers interessant kunnen zijn. In een aantal gevallen resulteerde dit al in nieuwe koppels.

Samenwerking

In ’s-Hertogenbosch werken al veel bedrijven succesvol samen met culturele instellingen. Het gaat dan om bedrijven uit verschillende sectoren zoals zorg, commercie, welzijn, overheid en duurzaamheid.

Wij zijn trots op dit ondernemerschap van de culturele organisaties. En op de bedrijven die met hen samenwerken. We willen deze vorm van samenwerken verder aanmoedigen. Daarom organiseerden we deze bijeenkomst.

Aan de bijeenkomst namen ongeveer 100 personen deel. Zij konden zelf ervaren hoe de samenwerking eruit kan zien en wat het oplevert. Verschillende koppels presenteerden zich en vertelden over de samenwerking.

Wethouder Van Olden en Nan van Schendel (bestuurslid Docis) waren gastheer/vrouw. Lucas de Man zorgde voor energie, humor en inspiratie. In de pauze speelde Matzer Theaterproducties de voorstelling: Niemand wacht op je. Een voorstelling over het verlangen naar betrokkenheid en politieke vernieuwing.

Tot slot nam wethouder Van Olden een exemplaar van deze bijzondere poster in ontvangst. Daarop is de rijkdom, kracht en verbindende factor van kunst en cultuur op een speelse manier te zien. Docis, een samenwerking van alle culturele instellingen in ’s-Hertogenbosch heeft deze poster gemaakt.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/01/article/cultuur-verrijkt-verbindt-en-verdient-656.html