Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Extra aandacht voor lezen en schrijven op wijkpleinen

22 januari 2018
Wethouder Van Olden schudt de hand van mevrouw is Tine Berkers, wijkwerker van Divers

Op het niet kunnen lezen en schrijven rust nog steeds een taboe. Terwijl in ’s-Hertogenbosch ongeveer 18.000 mensen laaggeletterd zijn. Het Bossche Taalnetwerk wil daar in 2018 actie op ondernemen. Met een toer langs de zeven wijkpleinen willen we dichterbij de doelgroep komen. En zo inwoners helpen om hun taalniveau te verbeteren.

Iedere maand is er op een wijkplein extra aandacht voor lezen en schrijven. Met een gesprek of een taalmetertoets helpen we inwoners de draad van het leren op te pakken. We kijken wat iemand  aan hulp nodig heeft. Voor de één kan dat hulp lezen zijn. Voor de ander bij schrijven, rekenen of computervaardigheden. Deze aanpak is al gestart op het wijkplein de Kiek.

Wethouder van Olden: “Iedereen moet mee kunnen doen in onze samenleving. Voor laaggeletterde mensen is dat lastig. Daarom ben ik blij met dit plan. Want nu gaan we de mogelijkheid om beter te lezen of schrijven dichter bij onze inwoners brengen.”

Het Bossche Taalnetwerk hoopt met dit plan zo’n 100 mensen te helpen bij het leren lezen en schrijven. Met de aanpak willen we ook 400 mensen adviseren over taal- en computervaardigheden.

Project ‘Leer mee’!

In ’s-Hertogenbosch zijn ongeveer 18.000 mensen laaggeletterd. Dat willen we verbeteren. Daarom hebben we samen met het Bossche Taalnetwerk een actieplan ‘Leer mee!’ gemaakt. Met het plan willen we Bosschenaren bereiken van 18 tot 65 jaar. Onze doelgroep zijn mensen die moeite hebben met schrijven, lezen en rekenen. En daardoor ook slecht met een computer, tablet of mobiele telefoon kunnen omgaan.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/01/article/extra-aandacht-voor-lezen-en-schrijven-op-wijkpleinen-651.html