Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Grote controle op De Moerputten

23 januari 2018

Op de Moerputten heeft de Belastingdienst 23 januari een controle gehouden. Politie en gemeente namen deel aan de gezamenlijke actie.

Doel van de controle was vast te stellen of er sprake was van verschuldigde BPM en/of houderschapsbelasting. Bij de actie zijn 5 auto’s in beslag genomen. De politie heeft ook een gepantserde auto in beslag genomen. Daarvan kon niet vastgesteld worden wie de eigenaar was. De inzittende had een belastingschuld.

Misbruik buitenlandse kentekens

Misbruik van buitenlandse kentekens door ingezetenen van Nederland mag niet. Onterecht rijden met een buitenlands kenteken heeft dan ook de aandacht van de Belastingdienst. Het gaat dan om misbruik met als doel de belasting op personenauto’s en motorrijwielen (BPM) en motorrijtuigenbelastingen te ontwijken. 

Adrescontrole

De gemeente heeft op 9 adressen een adresonderzoek gedaan. Adrescontrole doen we omdat we willen weten of de ingeschreven persoon er ook echt woont. En er geen sprake van fraude is. Want briefadressen worden in sommige gevallen misbruikt voor bijvoorbeeld toeslagen of zorgverzekeringen. We gaan dit nu verder onderzoeken.

Samenwerking ondermijnende criminaliteit

Belastingdienst, gemeenten en politie werken onder het RIEC samen bij de aanpak van vormen van ondermijnende criminaliteit. Zo brengen zij informatie samen. Hierdoor kan ondermijnende criminaliteit adequaat worden aangepakt. In dit geval via de fiscale weg. Het doel is om misstanden aan te pakken en georganiseerde- en ondermijnende criminaliteit een halt toe te brengen.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/01/article/grote-controle-op-de-moerputten-654.html