Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Aanmoediging voor energiebesparing

28 februari 2018
Cartoon over duurzaamheid

U bent inwoner of ondernemer in ’s-Hertogenbosch. En u wilt energie besparen. Welke maatregelen zijn dan geschikt? Waar moet u rekening mee houden? Wat past bij uw woning of bedrijfspand en welke kosten komen daar bij kijken?

Subsidie voor inwoners

De gemeente geeft subsidie voor het doen van een onderzoek naar welke maatregelen voor uw woning logisch zijn. Daar volgt ook een advies uit. Voorbeelden voor inwoners zijn een energieadviesgesprek, een energieprestatie-advies of een warmtescan. Ook Verenigingen van Eigenaren kunnen een aanvraag indienen.

Subsidie voor bedrijven

Hebt u een bedrijf? Dan komen verschillende haalbaarheidsonderzoeken in aanmerking. Bijvoorbeeld om uw bedrijfspand naar energielabel A te gaan, om Warmte-Koude-opslag toe te passen, om restwarmte toe te passen of om zonnepanelen op een groot dak te plaatsen.

In 2050 klimaatneutraal

Gemeente ’s-Hertogenbosch wil met de subsidie inwoners en ondernemers aanmoedigen om energiemaatregelen te nemen. In 2050 wil de gemeente klimaatneutraal zijn.

Subsidiebijdrage

Per aanvraag geldt een maximum voor de subsidie. Voor inwoners is dit € 2.000,- en voor VvE’s, bedrijven en organisaties is dit € 10.000,-. De subsidieregeling loopt tot en met december 2019.

Meer informatie: www.s-hertogenbosch.nl/subsidies (onder het kopje ‘Milieu’).

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/02/article/aanmoediging-voor-energiebesparing-679.html