Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

ICT dominant bij Bossche snelst groeiende bedrijven

6 februari 2018

Gemeente ’s-Hertogenbosch telt dit jaar 21 Bossche ondernemers die een FD Gazelle ontvingen. Het gaat om snel groeiende bedrijven. Vanochtend was er ontbijt voor ze in het Stadhuis. Ook enkele winnaars van een FD Gazellen uit de directe omgeving van ‘s-Hertogenbosch waren aanwezig, waaronder WETALENT uit Nieuwkuijk en Regina Coeli uit Vught, die dit jaar beiden voor het eerst een FD Gazelle wonnen. Wethouder Jan Hoskam en burgemeester Jack Mikkers ontvingen de ondernemers. 

De 21 Bossche bedrijven mogen zich rekenen tot de snelste groeiers in hun grootteklasse, gemeten over de afgelopen drie jaar. De Bossche winnaars zijn vooral actief in dienstverlenende en in IT-gerelateerde branches, zoals de ontwikkeling van apps, webwinkels, IT-dienstverlening, financieel advies en bemiddeling op de arbeidsmarkt. Het gaat om 11 kleinere bedrijven, 8 middelgrote en 2 grote bedrijven. 5 Bossche bedrijven wonnen voor het eerst een Gazelle: de bedrijven Fellowfield (financieel en IT-advies), Profimax (uitzendbureau techniek), Empirion (software), Rubix (software) en Prolease (leasemaatschappij).

Veel status in het bedrijfsleven

Elk jaar meet het Financieel Dagblad welke bedrijven in Nederland minimaal 3 jaar lang 20% groeien. Deze bedrijven ontvangen een FD Gazelle. Het Financieel Dagblad meet de omzet van een bedrijf, aan de hand van de gegevens uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel. De verkiezing heeft veel status in het bedrijfsleven. 

Belangrijk voor toekomst van stad en regio

Wethouder Jan Hoskam van Economische Zaken: “Jonge, snelgroeiende bedrijven zijn een belangrijk onderdeel van de toekomst van onze stad en regio. Ze hebben een voortdurende behoefte aan jonge talenten. We zetten dan ook fors in op het verder versterken van de juiste opleidingen en andere groeifaciliteiten voor deze bedrijven. Denk aan de bedrijven-associatie die we rond de Jheronimus Academy of Datasciences bouwen, het programma Slim ’s-Hertogenbosch en het nieuwe Economisch Actieplan. Zo trekken we nog meer ICT-talent aan, waar deze snelle groeiers van profiteren”.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/02/article/ict-dominant-bij-bossche-snelst-groeiende-bedrijven-667.html