Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch groeit met bijna 1.000 inwoners

2 februari 2018

In 2017 is de bevolking van ’s-Hertogenbosch met 981 inwoners gegroeid. Op 1 januari 2018 tellen we 153.452 inwoners. De groei komt vooral omdat er in 2017 meer mensen in ’s-Hertogenbosch zijn komen wonen, dan er vertrokken. 

Verder, wist je dat:

  • Per inwoner de meeste baby’s zijn geboren in De Groote Wielen? Bijna 2 baby’s op iedere 100 inwoners. 
  • West groeit doordat relatief veel mensen van buiten ’s-Hertogenbosch hier gaan wonen?
  • In de wijken De Groote Wielen en Empel relatief de meeste kinderen wonen? Van alle inwoners is ongeveer 35% jonger dan 20 jaar. 
  • In de wijken Zuidoost en Rosmalen zuid relatief de meeste ouderen wonen? Van alle inwoners is 24% 65 jaar of ouder. 

West groeit het sterkste 

In West (+768) is de bevolking flink gegroeid. West groeit vooral omdat er mensen van buiten ’s-Hertogenbosch komen te wonen. Ook in de Binnenstad en De Groote Wielen is de bevolking met zo’n 100 inwoners gegroeid. 

In De Groote Wielen komt de groei vooral door het relatief hoge aantal geboorten. In de Binnenstad is dat omdat meer mensen van buiten ’s-Hertogenbosch zich in deze wijk vestigen, dan dat er vertrekken. 

Sommige wijken hebben juist een dalend aantal inwoners. Vooral in Maaspoort en Rosmalen noord vertrekken meer bewoners dan dat er zich nieuwe bewoners vestigen. Dat komt voor een deel doordat kinderen uit deze wijk op zich zelf gaan wonen en daarbij (per saldo) de wijk verlaten. 

In de meeste wijken van ’s-Hertogenbosch is de omvang van de bevolking redelijk constant.

Groei 2017 door vestigingsoverschot

In 2017 zijn er meer mensen in ’s-Hertogenbosch komen wonen, dan er vertrokken. In totaal gaat het om een vestigingsoverschot van 615 personen. Dit vestigingsoverschot is het hoogste in West. 

Per saldo vestigingen zich de meeste mensen uit de gemeenten Nijmegen en Tilburg zich in ’s-Hertogenbosch. Vanuit ’s-Hertogenbosch vertrekken relatief veel inwoners naar Sint-Michielsgestel en Vught. 

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/02/article/s-hertogenbosch-groeit-met-bijna-1000-inwoners-664.html