Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Tieneronderwijs krijgt impuls met Onderwijsinnovatie

1 februari 2018
Foto van briefjes geld

Na groep 8 maakt iedere leerling een keuze voor het voortgezet onderwijs. Voor veel kinderen komt dat moment alleen te vroeg.

Wethouder Logister: “Wanneer een leerling die keuze later kan maken, vergroot dat zijn kansen op de middelbare school. We geven daarom subsidie om een plan hiervoor verder uit te werken. Wij willen zorgen voor een onderwijsklimaat waarin kinderen de juiste keuze maken.” Het geld, €159.406, komt uit het Onderwijsinnovatiefonds.

Het plan is een initiatief van de basisscholen en het voortgezet onderwijs in ‘s-Hertogenbosch. Zij komen samen eerst met een businessplan. Maar uiteindelijk vraagt het plan ook om besluiten over het leerplan van de school, docenten en het schoolgebouw. De bedoeling is om in het nieuwe schooljaar van 2019-2020 met deze nieuwe aanpak te gaan werken. Wij zijn betrokken als adviseur.

0-14 en 10-14 jaar

In het plan krijgt het nieuwe onderwijsconcept op twee manieren vorm. De één is voor 10-14 jarigen.  Waar deze school komt, is nog niet duidelijk. De ander is voor 0-14 jarigen en die krijgt een plek in het nieuwbouwproject De Lanen (Rosmalen). Het programma in de laatste 4 jaar van deze school is ongeveer gelijk aan het programma op de school voor 10-14 jarigen. Het aantal 10-14 jarigen per jaar, voor ieder van de beide scholen, is ongeveer 50 leerlingen.

Waarom een Onderwijsinnovatiefonds

Het onderwijsinnovatiefonds is om bijzondere, vernieuwende ontwikkelingen in het Bossche onderwijs te stimuleren. Een van die ontwikkelingen waar door de scholen op wordt doorgedacht is het tieneronderwijs.

Twee andere plannen krijgen ook subsidie uit dit fonds. Stichting De Buitenschool (i.o.) en Praktijkgestuurd leren krijgen ieder € 98.200,-- en € 19.760,--.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/02/article/tieneronderwijs-krijgt-impuls-met-onderwijsinnovatie-660.html