Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Tweede leven voor bomen Deutersestraat

22 februari 2018
Foto van Angeline Swinkels (Stichting Stadshout) bekijkt de afmetingen van een boomstronk

Waar moeten bijenhotels, vogelhuizen en vleermuiskasten aan voldoen als ze komen te hangen aan het nieuwe P+R transferium Deutersestraat? Het antwoord op deze vraag zochten Milieu-leerlingen van het Helicon MBO uit. Deze dierenverblijven zijn straks een onderdeel van het groenste transferium van Nederland. Vandaag werd het definitieve adviesrapport uitgereikt aan wethouder Jan Hoskam.

Helicon MBO en KWIC

De gemeente ’s-Hertogenbosch bouwt op dit moment een nieuw transferium aan de Deutersestraat. Niet alleen energieneutraal, maar ook energieleverend. Voorafgaand aan de bouw vroegen we allerlei partijen in de stad om mee te denken. Om ervoor de zorgen dat ook kleine dieren straks hun plekje weten te vinden rond het transferium riepen we de hulp van Helicon-leerlingen in. Zij schreven niet alleen het adviesrapport maar leverden ook bouwtekeningen. Leerlingen van het KWIC zijn deze maand gestart met de bouw van de dierenverblijven.

Bijenhotels van Bossche bomen

Het hout dat de leerlingen van het KWIC gebruiken is onder andere van bomen die zijn gekapt voor de bouw van het transferium. De bomen stonden op het terrein van Deutersestraat 12. Nadat ze zijn gekapt zijn ze geschonken aan Stichting Stadshout Den Bosch. Deze stichting zet zich in om bomen in de gemeente ’s-Hertogenbosch een tweede leven te geven. Door het bouwen van de bijenhotels, vogelhuizen en vleermuiskasten krijgen de bomen nu een mooi tweede leven aan de Deutersestraat!

Meer informatie

Meer informatie over P+R transferium Deutersestraat vind je op: www.s-hertogenbosch.nl/transferiumdeutersestraat

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/02/article/tweede-leven-voor-bomen-deutersestraat-677.html