Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Aanpassing spoorwegovergang Orthen

26 maart 2018

Begin dit jaar besloot het college om spoorwegovergang Orthen af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. De veiligheid op de spoorwegovergang Orthen is al geruime tijd een onderwerp van gesprek. De gemeente en ProRail hebben mogelijkheden besproken om de veiligheid te verbeteren. Met deze afsluiting kan de spoorwegovergang een haakse oversteek krijgen voor fietsers en voetgangers.

Werkzaamheden

Deze week start ProRail met werkzaamheden om de spoorwegovergang Orthen af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens de werkzaamheden is er asbest gevonden. ProRail heeft het werk nu stilgelegd om eerst bodem onderzoek te doen naar de asbest verontreiniging. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe lang dit onderzoek gaat duren. Maar gedurende het onderzoek worden er geen werkzaamheden uitgevoerd en blijft de spoorwegovergang open voor alle verkeer.

Overleg

In overleg met bewoners en belanghebbenden kijkt de gemeente naar definitieve mogelijkheden om de veiligheid te verbeteren.   

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/03/article/aanpassing-spoorwegovergang-orthen-711.html