Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Afscheid vertrekkende raadsleden

28 maart 2018

Dinsdag 27 maart was voor 16 raadsleden de laatste raadsvergadering. Zij maken plek voor nieuwe raadsleden. Deze wisseling is een gevolg van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. In de vergadering kregen alle raadsleden een terugblik aangeboden. In het document ‘Een bewogen raad’ kijkt het presidium naar de raadsperiode 2015-2018. 

Beweging

Toen de gemeenteraad begon in 2014 heeft zij een werkplan gemaakt. Dat had als titel ‘Beweging naar buiten’. In dit plan stond een aantal activiteiten en ideeën. De raad wilde meer naar buiten treden. En ze wilde de ‘buitenwereld’ meer - ook letterlijk - naar binnen te halen. 

Alles overziend stelt het presidium vast dat de raad in deze periode in beweging is gekomen. 

Figuurlijk gezien is de werkwijze van de raad veranderd met nieuwe spelregels en vormen van werken. En voor menig raadslid is deze periode bewogen geweest. Zowel in politiek als in persoonlijk opzicht. 

Letterlijk gezien was het ook een bewogen raad. Raadsleden zijn elkaar veel meer gaan ontmoeten. En de raad is meer naar buiten gegaan en heeft de inwoners ‘naar binnen gehaald’. Het finale oordeel of zij daarin voldoende geslaagd zijn, is natuurlijk aan hen.

Een bewogen raad

Het presidium geeft in het document een aantal aanbevelingen om mee aan de slag te gaan in de nieuwe raadsperiode. Wil je meer weten over de overdracht? Je kan hier het hele document vinden.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/03/article/afscheid-vertrekkende-raadsleden-712.html