Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Informateur gestart met gesprekken

26 maart 2018
Foto van Han Looijen

Maandag 26 maart is informateur Han Looijen gestart met zijn eerste verkennende gesprekken. Hij heeft als eerste gesproken met burgemeester Jack Mikkers.

De burgemeester heeft de informateur een brief overhandigd. Daarin beschrijft hij zijn ervaringen en indrukken als nieuwe burgemeester. Ook gaat hij nader in op enkele onderwerpen uit zijn portefeuille. De brief van de burgemeester aan de informateur is vandaag ook gestuurd naar alle leden van de gemeenteraad en is onderaan te lezen.

De informateur spreekt de komende dagen met vertegenwoordigers van alle 14 fracties uit de nieuwe gemeenteraad. Over de inhoud van die gesprekken doet de informateur geen afzonderlijke mededelingen.

Naar verwachting komt de informateur rond 10 april aanstaande met een advies. Het advies wordt vervolgens besproken in de raadsvergadering van 10 of 17 april. Daarna start de formatie van een nieuw college.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/03/article/informateur-gestart-met-gesprekken-710.html