Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Nieuwe AED onthuld bij wooncentrum Badeloch

14 maart 2018
AED hangt aan de muur

We vinden het belangrijk dat de gemeente ’s-Hertogenbosch hartveilig is. Hiervoor is een dekkend netwerk van hartmassageapparaten (AED) belangrijk. 14 maart hebben we hier weer een stap in gezet. 

Bij wooncentrum Badeloch in de Kruiskamp hangt nu ook in een buitenkast een nieuwe AED. De onthulling hiervan deden Stichting HartVeilig Den Bosch en wethouder Paul Kagie. Het apparaat hangt buiten zodat dit 24 uur per dag te gebruiken is. De bedoeling is dat met alle AED’s te gaan doen.

6 Minuten dekking

In de 14 wijken van ’s-Hertogenbosch willen we een AED hebben. Uit onderzoek blijkt dat 6 minuten cruciaal zijn. Een levensreddende actie moet binnen die tijd begonnen worden. Een AED helpt die kans te vergroten. Dus dat betekent in ieder geval meerdere AED’s in de wijken. Het liefst binnen een straal van 6 minuten. Zo maken we onze samenleving hartveilig.

Stichting HartVeilig

De stichting HartVeilig Den Bosch kijkt waar nog AED’s nodig zijn. Dat doet zij met hulp van wijkraden, bestuursraden en bewonerscommissies. Ze wil ook zoveel mogelijk bewoners stimuleren om burgerhulpverlener te worden. De stichting bestaat uit het Rode Kruis, de EHBO, het JBZ, vertegenwoordigers van bewonersraden en de HEVO.

Stand van zaken in dekking

De afgelopen tijd zijn er al AED’s in een buitenkast extra geplaatst bij:

  • Gezondheidscentrum Lage Leun, Engelen
  • Engelerburcht, Engelen
  • Pand HEVO, Tulpstraat Rosmalen
  • Voetbalvereniging EVVC, Vinkel
  • Medisch centrum, Frans Fransenstraat
  • Stadskantoor, Wolvenhoek
  • Supermarkt/buurthuis Maliskamp

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/03/article/nieuwe-aed-onthuld-bij-wooncentrum-badeloch-699.html