Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Start controle hondenbelasting

8 maart 2018
Bruine hond bij het water

De gemeente is een hondencontrole gestart. Onze controleurs controleren nu intensief op de aanwezigheid van honden.

Waarom een controle?

Wie een hond heeft, moet hondenbelasting betalen. Niet iedereen die een hond heeft, geeft deze aan bij de afdeling Belastingen. Daarom controleren wij regelmatig of voor elke hond ook hondenbelasting wordt betaald.

Wie voert de controles uit?

De controles worden gedaan door medewerkers van het bedrijf ATMP. Ze kunnen zich legitimeren met een legitimatiebewijs van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Boete

Merkt de controleur dat u een hond hebt waarvoor u geen aangifte hebt gedaan? Dan krijgt u een boete opgelegd. Deze boete is € 81,12 en komt boven op de te betalen belasting.

Belastingplichtige is de houder van een hond. Dit is degene die de hond onder zich heeft. U bent ook belastingplichtig als u een hond op proef hebt. 

Controleur aan de deur gehad, wat nu?

Treft een controleur bij u een hond aan die u niet hebt aangemeld bij de afdeling Belastingen? Dan ontvangt u binnen ongeveer vier weken een aankondiging van ons. Hierin geven wij aan dat u belastingplichtig bent vanaf de datum dat de hond(en) bij u is/zijn aangetroffen en dat wij u een boete gaan opleggen. De aanslag hondenbelasting met boete ontvangt u eind juni 2018. Bent u het niet eens met de aanslag? Dan kunt u bezwaar maken na ontvangst van het aanslagbiljet. 

Meer informatie

  • Informatiepagina hondenbelasting
  • Telefonisch via (073) 515 54 75 op werkdagen van 8.30 en 17.00 uur.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/03/article/start-controle-hondenbelasting-695.html