Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

'We are food'

30 maart 2018

Een jaar lang is onze provincie European Region of Gastronomy. En staat in het teken van ‘We are food’.  In de hele regio zijn er allerlei activiteiten. Ook in ’s-Hertogenbosch is er iedere week wel iets te doen rondom het foodthema. Traditioneel opent het seizoen vanaf 1 april, dit weekend dus. Kom naar een van de activiteiten en beleef het zelf.

Evenementen

Om invulling te geven aan het Food-thema zijn speciale evenementen ontwikkeld. Groot en klein. Ook zijn bestaande evenementen in dit thema gezet. Bekijk het totale programma op Bezoekdenbosch.nl

Waarom ‘We are food’?  

De deskundigen zijn het erover eens. Als wij in de toekomst gezond, eerlijk en voldoende voedsel willen, dan moet het voedselsysteem drastisch veranderen. Dat is niet makkelijk, maar het kan. Brabant toont in 2018 hoe. Een jaar lang is de provincie European Region of Gastronomy. In tien themamaanden laten we zien hoe wij werken aan het voedselsysteem. Een systeem dat beter is voor mens, dier én milieu. Zo geven we inhoud aan de voedselagenda van morgen. Ons voedsel van de toekomst is duurzaam geproduceerd, gezond en lekker.

Brabant is synoniem voor food: We Are Food. Dat brengen we tot uiting in ’s-Hertogenbosch. Het centrale punt in de regio van agrifood en bourgondische stad bij uitstek. 

Stad werkt samen

Ondernemers hebben volop ideeën en plannen om aan te haken. Ook is er behoefte aan verbinding om elkaar te versterken. Zo maken we samen het foodjaar tot een succes.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/03/article/we-are-food-717.html