Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Gemeente blijft werk maken van sociaal ondernemen

3 mei 2018
Afbeelding prestatieladder sociaal ondernemen (PSO)

We hebben opnieuw een certificering voor socialer ondernemen (PSO Trede 3) behaald. Dat komt omdat we duurzaam passend werk bieden aan mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt. En we behoren daarmee tot de koplopers. Met deze certificering laten we zien dat onze organisatie werk maakt van sociaal ondernemen. We nemen daarmee zichtbaar onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarnaast ontvingen we de toevoeging 30+. Dat betekent dat meer dan 30% van onze medewerkers mensen zijn met afstand tot de arbeidsmarkt. 

In 2017 hadden we gemiddeld meer dan 800 fte’s in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij werken onder meer bij Weener XL, Stadstoezicht, Sport & Recreatie, Erfgoed, Realisatie en beheer openbare ruimte, de Afvalstoffendienst en het Stadsarchief.

Ook onze leveranciers

Ook in onze afspraken met leveranciers geven we socialer ondernemen vorm. Leveranciers moeten een deel van de opdracht besteden aan social return. Dat kan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het werk te laten doen. Of door het overhandigen van een eigen PSO certificaat. In 2017 hebben we met meer dan 60 leveranciers met een PSO certificaat samengewerkt.

Wat is de PSO?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het keurmerk voor organisaties die werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De PSO is een (h)erkenning voor organisaties die socialer dan gemiddeld ondernemen. Meedoen biedt voordelen voor iedereen. Meer organisaties geven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. En de sociale identiteit van de deelnemende organisatie wordt zichtbaar voor medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers en klanten.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/05/article/gemeente-blijft-werk-maken-van-sociaal-ondernemen-738.html