Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Den Bosch Data Week 29 oktober t/m 3 november

9 juli 2018
Logo van de Den Bosch Data Week.

Eind oktober is ‘s-Hertogenbosch een week lang het decor voor alles wat met data te maken heeft. Op verschillende plekken in de stad kun je kennis maken met wat data kunnen betekenen voor ons. Welke kansen ontstaan voor professionals, studenten, ondernemers en het brede publiek. Denk dan aan mobiliteit, energie en duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en agri-food. 

Wethouder Jan Hoskam: “Met deze speciale week willen zoveel mogelijk mensen in contact brengen met de betekenis van data en de mogelijkheden daarvan. Er gebeurt al veel moois op dat gebied in onze gemeente. Ook zaken die ieders dagelijks leven meer en meer raken. Dat willen we dan op een aantrekkelijke en boeiende manier overbrengen.” 

Op verschillende plekken komen demonstraties, workhops en sprekers. Het precieze programma wordt in de loop van de zomer gemaakt. Houd DenBoschDataWeek.nl in de gaten voor meer informatie. 

Organisatie

We organiseren deze week samen met JADS en de provincie Noord-Brabant. Ook SAP Nederland en Brand Loyalty doen mee. Het ‘Driven by Data’ platform van VNO-NCW en Rabobank geeft ook haar steun.

Een logische plek

’s-Hertogenbosch is een logische plek voor de Data Week. Wethouder Jan Hoskam: “We groeien hard als ICT-stad, nu al meer dan 800 bedrijven en 7.000 banen. Met de komst van JADS, hebben we de eerste universiteit voor Data Science van Nederland. Nu is het zaak om dat te verzilveren. Tel daarbij de veelgeprezen hbo-opleidingen van Avans Hogeschool en HAS Hogeschool op. En de verschillende hotspots voor digitale bedrijven, zoals De Gruyterfabriek, De Jamfabriek en De Grasso. We willen ons ecosysteem van talentontwikkeling en ondernemerschap in ICT en Data Science verder ontwikkelen.”

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/07/article/den-bosch-data-week-29-oktober-tm-3-november-790.html