Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Nieuwe exploitant Sportiom

6 juli 2018

Het Sportiom levert voor onze stad een belangrijke bijdrage aan het sport- en vrijetijdsaanbod. Pas geleden hebben we de exploitatie van het Sportiom opnieuw aanbesteed. Vandaag hebben we het contract getekend. Hierin is vastgelegd dat vanaf 1 januari 2019  Sportfondsen ‘s-Hertogenbosch B.V. het sport- en vrijetijdscentrum in De Vliert de volgende 20 jaar gaat exploiteren. Met de nieuw gemaakte afspraken is het Sportiom weer klaar voor de toekomst.

Toekomst

Als gebouw kan het Sportiom zeker nog 20 jaar verder. Met de nieuwe afspraken over de exploitatie zorgen we er ook voor dat er volop door alle partijen gebruik van het gebouw kan worden gemaakt. Niet alleen vanuit ’s-Hertogenbosch, maar ook vanuit de regio.

Sportfondsen ‘s-Hertogenbosch ontvangt geen subsidie. Wel ontvangt de exploitant zelf de opbrengsten uit verhuur aan verenigingen en van de zwem- en schaatslessen. We hebben ook afgesproken dat sportverenigingen uit ’s-Hertogenbosch altijd tegen het Bossche verenigingstarief kunnen blijven sporten. Ook zijn de tijden voor Bossche verenigingen vastgelegd. 

Bruno Giebels, Algemeen Directeur Sportfondsen, vertelt enthousiast: ”We zijn enorm vereerd met het gunnen aan Sportfondsen van deze aanbesteding. Samen met de gemeente, maatschappelijke organisaties en andere partners gaan wij zorgen voor een gestroomlijnde accommodatie. Met aantrekkelijke en doelgerichte programma’s voor de inwoners van ’s-Hertogenbosch en omgeving.” 

Wethouder Huib van Olden vult aan: “Met Sportfondsen hebben we een ervaren en solide partner voor de volgende exploitatieperiode. We zien uit naar de verdere versterking van het aanbod in sport- en vrijetijdscentrum in De Vliert.”  

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/07/article/nieuwe-exploitant-sportiom-789.html