Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Julianaplein weer gedeeltelijk in gebruik genomen

24 augustus 2018
Wethouder Ufuk Kahya neemt een kijkje bij het Julianplein

Vanaf vrijdag namiddag 24 augustus kunnen auto’s en fietsen weer gebruik maken van een gedeelte van het vernieuwde Julianaplein. De rotonde op het plein is omgebouwd tot een nieuwe ovonde. 

Ook de kruising Colvenierstraat-Oranje Nassaulaan is klaar. Het busstation en de parkeergarages aan het Stationsplein zijn weer bereikbaar. Tijdens deze werkzaamheden hebben we ook nieuwe riolering aangelegd en de openbare verlichting aangepast. 

Reconstructie binnenstadsring

Het vernieuwen van het Julianaplein is onderdeel van de reconstructie van de binnenstadsring. Deze loopt langs de Hekellaan, de Zuid-Willemsvaart, het Emmaplein, het Julianaplein, het Willemsplein, de Parklaan en de Zuidwal. We richten de wegen rond de binnenstad later in als 30-km zone. Met een 30 kilometerzone zorgen we voor een autoluwe binnenstad, meer veiligheid in het verkeer, betere luchtkwaliteit en een meer leefbare binnenstad.

Werkzaamheden fietspad en Parallelweg 

Het fietspad en de Parallelweg aan de zijde van de Capucijnenlaan zijn klaar. Er wordt nog gewerkt aan de Parallelweg aan de oneven zijde van het Julianaplein. Dit is aan de kant van het station. Deze werkzaamheden zijn uiterlijk vrijdag 7 september klaar.

Start fase 2: Capucijnenlaan

Op maandag 27 augustus starten we met de werkzaamheden aan de Capucijnenlaan. We vervangen hier de riolering en bestraten de rijbaan opnieuw. Deze werkzaamheden duren 4 weken. De panden aan de Capucijnenlaan zijn dan gedeeltelijk bereikbaar met de auto. Uiteraard zijn deze panden wel te voet te bereiken. We maken een tijdelijke doorsteek ter hoogte van de bushalte aan de Koningsweg. Daarmee houden we de Does de Willeboissingel goed bereikbaar voor auto’s.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/08/article/julianaplein-weer-gedeeltelijk-in-gebruik-genomen.html