Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Sluiting winkel Kruisstraat wegens heling

14 augustus 2018
Blauwe achtergrond, verbodsbord met tekst "Stop Heling" en "www.stopheling.nl"

De burgemeester heeft vandaag wegens heling een winkel aan de Kruisstraat voor twee weken gesloten. De sluiting gebeurt volgens de Algemene Plaatselijke Verordening. Met deze maatregel wil de burgemeester voorkomen dat het pand gelegenheid geeft om gestolen spullen te verkopen.

Digitaal Opkoper Register

Ondernemers die tweedehands goederen in- en verkopen moeten aan strenge eisen voldoen. Zo moeten zij alles wat ze inkopen controleren op diefstal en registreren in het Digitaal Opkoper Register (DOR). Doen zij dit niet, niet juist of kopen ze gestolen goederen in, dan kan de burgemeester optreden. Zo ontstaat een betrouwbare branche.

Beleid

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft het beleid rondom heling de afgelopen jaren ingevoerd. Het sanctioneringsbeleid geeft mogelijkheid om naast het strafrecht ook bestuursrechtelijk op te treden. Zo volgt niet alleen straf, maar ook maatregelen om de openbare orde te herstellen. Een sluiting zorgt er bijvoorbeeld voor dat stelers hun gestolen spullen niet meer kunnen verkopen in dat pand. Dit is de eerste keer dat de burgemeester een pand sluit enkel op overtredingen gerelateerd aan heling.

Meer informatie

Samen zien we meer! Draagt u ook bij in de strijd tegen heling? Controleer via www.stopheling.nl of de Stop heling app. Kijk daar of het geen gestolen tweedehands goederen zijn.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/08/article/sluiting-winkel-kruisstraat-wegens-heling.html