Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Illegaal pokertoernooi stilgelegd

14 september 2018
Set pokerkaarten

Zondag 10 september hebben we samen met de politie een controle gedaan in een schuur in Nuland. Dat deden we omdat we signalen hadden van illegale gokactiviteiten. Bij de controle is ook gekeken of er een overtreding was van de Drank- en Horecawet. Dat bleek het geval. Het pokertoernooi is stilgelegd en de deelnemers moesten weg.

De schuur is eerder al in gebruik geweest voor illegale gokactiviteiten. Burgemeester Mikkers is nu van plan de schuur een tijd te sluiten. Dat voornemen is donderdag aan de eigenaar gegeven. De burgemeester: “Illegale gokactiviteiten pakken we aan. Het zijn criminele activiteiten die een gevaar vormen voor de openbare orde, veiligheid en gezondheid.”

Vergunning voor gokken nodig

Illegaal gokken ondermijnt het financieel-economische stelsel en het overheidsbeleid op gokken. Het aanbieden van kansspelen zonder vergunning is illegaal en verboden in Nederland. Er is dan namelijk geen zicht op de geldstromen die er mee gemoeid zijn. Ook is controle op een eerlijk verloop van de kansspelen niet mogelijk. Gokkers lopen dan ook veel risico wanneer ze meedoen aan illegale kansspelen.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/09/article/illegaal-pokertoernooi-stilgelegd.html