Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Opening Taalpunt bij Weener XL

6 september 2018

Als je laaggeletterd bent, loop je een achterstand op in de samenleving. Want laaggeletterden hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat staat haaks op wat we willen bereiken in ’s-Hertogenbosch. Want wij willen dat iedereen mee kan doen. Vandaag hebben we daarom een Taalpunt geopend bij Weener XL. Hier krijgen inwoners hulp bij hun vraag en krijgen ze informatie over bijvoorbeeld cursussen.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat laaggeletterden afhaken. En dat willen we voorkomen. Daarom willen we graag deze inwoners bereiken. Zodat ze hun taal, rekenen en digitale vaardigheden kunnen verbeteren. Want die mogelijkheid is er natuurlijk altijd!.

Wat is laaggeletterdheid

Bij laaggeletterdheid denken de meeste mensen vaak alleen aan taal. Maar het is veel meer dan dat. Laaggeletterdheid gaat over het begrijpen van informatie. 1 op de 8 inwoners in onze gemeente is laaggeletterd. Dit betekent dat de kans groot is dat iedereen in zijn of haar omgeving iemand kent die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of het gebruik van een computer.

Waarom een Taalpunt

Er zijn ook Taalpunten bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de bibliotheek. Hiermee willen we voor inwoners de drempel verlagen eens binnen te stappen. We willen graag dat mensen zich laten informeren over de mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld het volgen van een cursus. Het Taalpunt is er voor klanten van Weener XL, bezoekers en wijkbewoners.

Bossche Taalnetwerk

Het Bossche Taalnetwerk is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties. Zij zet zich in om de basisvaardigheden te verbeteren. Bij het Taalnetwerk zijn verschillende organisaties aangesloten. Het taalnetwerk kan niet functioneren zonder inzet van vrijwilligers. Wij zijn opdrachtgever van het Bossche taalnetwerk.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/09/article/opening-taalpunt-bij-weener-xl.html