Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Vervangen beschoeiing Dommel en Aa binnenstad

19 september 2018
Foto van waterkant met pijl naar beschoeiing

De beschoeiing in de Dommel en in de Aa in de binnenstad wordt vervangen. We voeren de werkzaamheden van eind september tot en met eind december in fasen uit.

Wat is beschoeiing?

Beschoeiing is een houten constructie die het land langs het water beschermt tegen het water. De aannemer werkt vanaf een ponton in het water. Eerst wordt de oude beschoeiing verwijderd, daarna wordt de nieuwe beschoeiing geplaatst. De waterkant is dan weer 30 jaar beschermd.

Werkzaamheden in drie fasen

Op 24 september starten we met de werkzaamheden aan de Aa. We starten bij de Aawal en eindigen bij de Citadellaan. De werkzaamheden duren ongeveer vier weken. Op 15 oktober starten we met fase 2 aan de Dommel. Vanaf het Willemsplein tot aan de Buitenhaven. De laatste fase aan de Dommel start op 19 november van de Wilhelminabrug tot aan de Draaibrug bij de Oliemolensingel. Doordat de werkzaamheden via het water worden uitgevoerd blijven alle omliggende straten bereikbaar. Er blijft altijd een ruimte in het water open voor ander vaarverkeer.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/09/article/vervangen-beschoeiing-dommel-en-aa-binnenstad.html