Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Weener XL gaat verhuizen

12 september 2018
Ingang voor klanten bij WXL

Weener XL gaat verhuizen naar het oude Michelin terrein aan de Oude Vlijmenseweg/Oude Engelenseweg. Het college wil daar een nieuw pand bouwen. Dit is nodig omdat het huidige gebouw van WeenerXL sterk is verouderd.

Wethouder Van Olden: “WeenerXL ontvangt jaarlijks 17.000 inwoners. Die komen er om te werken, een uitkering aan te vragen of voor begeleiding naar een baan. We willen hen ontvangen in een goede, gastvrije en duurzame omgeving. Die ook uitdaagt om zelf de schouders eronder te zetten. Dat is in het huidige gebouw helaas niet meer mogelijk”.

Het gebouw van Weener XL aan de Van Herpensweide is gebouwd in 1968. Weener XL heeft er productieruimten, kantoren en magazijnen. Het gebouw is technisch verouderd en niet groot genoeg. Ook voldoet het niet meer aan de eisen op het gebied van klantvriendelijkheid en duurzaamheid. Weener XL heeft de afgelopen jaren met verschillende opknapbeurten ervoor gezorgd dat we bezoekers goed ontvangen. En voor een goede werkomgeving in de productie en magazijnen, en werkplekken voor ruim 300 (ambtelijke) medewerkers. Maar het blijft improviseren. Het gebouw is op.

Waarom naar het Michelin terrein?

We hebben onderzocht welke plek het meest geschikt is voor Weener XL. We hebben daarbij gekeken naar achttien verschillende plekken. Ook naar het huidige terrein. Voor de vier beste hebben we verder onderzoek gedaan. We kiezen voor het Michelin terrein omdat dit centraal ligt en goed bereikbaar is, ook met het openbaar vervoer. Het terrein is groot genoeg en het ontsluiten van verkeer is goed mogelijk.

Hoe verder?

De gemeenteraad besluit eind 2018/begin 2019 over het beschikbaar stellen van het krediet voor de nieuwbouw. Volgens de planning start de bouw in 2020. Weener XL neemt het nieuwe gebouw dan in het 4e kwartaal 2021 in gebruik. Over de locatie Van Herpensweide hebben we al eerder gezegd dat het een goede plek is voor woningbouw. Dit levert een extra impuls op voor Orthen-Links, waar we nu volop aan het bouwen zijn. Het college besluit om ook actief aan de slag te gaan met het ontwikkelen van woningbouw aan de Van Herpensweide.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/09/article/weener-xl-gaat-verhuizen.html