Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Expositie en activiteiten rond ‘Badges uit Bossche bodem’

8 oktober 2018
Afbeelding van een badge in de vorm van een eend

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 13 en 14 oktober kunt u ook het Groot Tuighuis, de ArcheoHotspot van ’s-Hertogenbosch, bezoeken. Daar is de tentoonstelling ‘Badges uit Bossche bodem’ te zien. Maar ook zijn er presentaties en lezingen. Steeds staan religieuze en profane insignes centraal die gemeen hebben dat ze bodemvondsten uit ’s-Hertogenbosch zijn.

Bijzondere bruiklenen

Bijzonder is dat niet alleen insignes van Erfgoed ’s-Hertogenbosch, maar ook bruiklenen uit de bijzondere Collectie Familie van Beuningen te zien zijn. Deze tentoonstelling is na de Nationale Archeologiedagen ook nog te bekijken. Eind november presenteren we in het Groot Tuighuis een boek over insignes.

Activiteiten zaterdag

Op zaterdag 13 oktober zijn er naast de tentoonstelling verschillende andere activiteiten. Zo laat de middeleeuwse tingieter Max zien hoe hij insignes giet. U kunt zich in een foto-shoot in middeleeuwse (pelgrims)kledij laten vereeuwigen. Of meedoen aan de workshop over insignes van het Jheronimus Bosch Art Center. Bovendien is ons archeologisch laboratorium open om de werkzaamheden daar te laten zien. Tevens is er nog de vaste presentatie van ‘De stad van Bosch’.

Activiteiten zondag

Op zondag 14 oktober is opnieuw de tentoonstelling te zien. Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn er lezingen van Prof. dr. Jos Koldeweij (Radboud Universiteit, Nijmegen) en Lianne van Beek MA (Erfgoed ’s-Hertogenbosch). Zij vertellen over insignes en pelgrimage in en uit ’s-Hertogenbosch. Buiten de tijden van de lezingen zijn ook de foto-shoot en het laboratorium open.

Nationale Archeologiedagen: Expositie en activiteiten rond ‘Badges uit Bossche bodem’

  • Datum: zaterdag 13 en zondag 14 oktober
  • Tijd: 11.00-17.00 uur
  • Locatie: Groot Tuighuis, Bethaniestraat 4
  • Meer informatie: www.erfgoedshertogenbosch.nl 

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/10/article/expositie-en-activiteiten-rond-badges-uit-bossche-bodem.html