Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch geeft andere kijk op eten!

1 oktober 2018

Agrifood organisaties, onderwijs, bedrijfsleven en horeca werken vanuit ‘s-Hertogenbosch dagelijks aan de toekomst van ons eten. In 2018 viert de stad het feest van het voedsel. Via theater, design en techniek biedt ‘s-Hertogenbosch een andere kijk op ons eten van vandaag en morgen. In oktober vinden er rondom het thema een reeks aan activiteiten plaats. 

Wethouder Jan Hoskam: “we willen ons deze maand graag laten zien als belangrijke hotspot voor food en innovatie. Dat doen we samen met studenten en ondernemers. Veel activiteiten staan in het teken van duurzaamheid en vernieuwing. Mensen kunnen zelf gaan ervaren wat ’s-Hertogenbosch bourgondisch 2.0 inhoudt.”

Datafood

We lopen als regio voorop in innovatie van de voedselketen. Van boer tot producent.

Hoe het vanuit de grond op ons bord belandt. Hoe het mensen bij elkaar brengt. En hoe het steeds maar weer verandert en vernieuwt. We laten graag zien hoe we door slim gebruik van data op een andere manier naar voedsel kijken. De aanwezigheid van de HAS Hogeschool en Jheronimus Academy of Data Science in’s-Hertogenbosch spelen hier een belangrijke rol in. Het is dan ook niet voor niets dat we tijdens het We Are Food-themamaand oktober het thema #datafood naar ons toe getrokken hebben. Een startup festival tijdens de Den Bosch Data week geeft hier invulling aan.

World Food Day 

Op zaterdag 13 oktober vieren we in onze stad Wereldvoedseldag. De Tramkade staat deze dag bol van activiteiten. Kijk voor het programma op Wereldvoedseldag.com en meld je aan voor een van de activiteiten op deze dag. Tijdens World Food Day komen de werelden van technologische innovaties in het voedselsysteem samen. We laten zien hoe met vernieuwende technologie een duurzaam voedselsysteem mogelijk wordt.

Meer informatie 

Benieuwd naar alle activiteiten? Op de website Bezoekdenbosch.nl is alle informatie na te lezen.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/10/article/s-hertogenbosch-geeft-andere-kijk-op-eten.html