Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Team uit ’s-Hertogenbosch naar Keukenbazenbattle

5 oktober 2018

Keukenbazen is de kookwedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 uit 17 Brabantse gemeenten. De opdracht van de kookwedstrijd: bedenk en maak een lekker en gezond hoofdgerecht met gezonde producten uit je eigen buurt.

De winnende teams uit de gemeenten koken hun gerecht voor een topjury. Dit doen ze tijdens de ‘Mega Live kookbattle’ aanstaande zaterdag 6 oktober.

Tijn, Jasper en Malte maken een pasteitje

130 Brabantse teams hebben meegedaan aan de wedstrijd. Er waren maar liefst 18 Bossche deelnemers. Het team van Basisschool De Driestroom is het winnende team uit de gemeente ’s-Hertogenbosch geworden. Ze heten Tijn, Jasper en Malte. Zaterdag maken ze het volgende gerecht: Herfstig Feestpasteitje; een heerlijk pasteitje gevuld met pompoenrisotto afgetopt met paddenstoelen en rucola pesto.

Smaakburgemeester

Op woensdag 10 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner. Burgemeester Mikkers is daarbij, want de gemeente ’s-Hertogenbosch vindt het belangrijk dat kinderen leren wat gezond eten is en waar het eten vandaan komt. En als het Bossche team wint, wint de burgemeester ook een beetje. Hij is dan een jaar lang Smaakburgemeester van Nederland! Het is de vierde keer dat AgriFood Capital Keukenbazen organiseert. De Brabantse topchef Jan van Hout is voorzitter van de jury. Rabobank, Koning Willem I College, Hutten Catering en Sligro zijn partners van de wedstrijd.

Meer informatie: www.keukenbazen.nl

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/10/article/team-uit-s-hertogenbosch-naar-keukenbazenbattle.html