Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

We doen mee aan de Green Deal Autodelen

4 oktober 2018

’s-Hertogenbosch doet mee aan de Green Deal Autodelen. Burgemeester Mikkers zette hiervoor vandaag zijn handtekening namens het college onder de deal. Het doel van de Green Deal is om het aanbod en gebruik van deelauto’s in Nederland te stimuleren. Door deelauto’s te gebruiken, is er minder parkeerruimte nodig, minder autoverkeer en meer duurzaamheid. En dat past prima bij onze ambities voor duurzame mobiliteit.

Uit onderzoek blijkt dat autodelers minder kilometers rijden en dus ook minder CO2 uitstoten. Het aantal autobezitters neemt af. Dat heeft een positief effect op het klimaat in onze gemeente. En dat terwijl gebruikers even mobiel zijn.

Maatschappelijke partners, het Rijk, (commerciële) aanbieders van deelauto’s en lokale/regionale overheden doen mee aan de deal. Via de Green Deal delen de partners hun kennis en ervaringen met elkaar. Dat helpt ons bij het verder uitwerken van onze ambitie om het gebruik van deelauto’s te stimuleren en het aanbod ervan te vergroten.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/10/article/we-doen-mee-aan-de-green-deal-autodelen.html