Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Start Week van de Pleegzorg

6 november 2018
Tekst 'week van de pleegzorg'

Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek met liefde en structuur. Helaas is dat voor sommige kinderen niet mogelijk. Voor die kinderen zijn er pleegouders. Mensen die tijdelijk willen zorgen voor een kind van een ander. Soms voor een weekend per maand. En in andere gevallen voor langere tijd.

Tekort aan pleegouders

Helaas is er een tekort aan pleegouders. In de landelijke actieweek van 31 oktober t/m 7 november vraagt Pleegzorg Nederland hier aandacht voor. Wethouder van Olden: “Ook in onze regio wachten er kinderen op een passend pleeggezin. Dankzij pleegouders kunnen wij onze ambities waarmaken: namelijk zoveel mogelijk kinderen in een gezinssituatie laten opgroeien. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst.”

Supergewone mensen gezocht

Gemma en Michiel zijn supergewone mensen én pleegouders. In dit filmpje op Youtube vertellen ze wat er zo mooi is aan pleegouder zijn. Wil je meer weten over pleegzorg? Kijk op www.oosterpoort.nl/pleegouder of www.supergewonemensengezocht.nl.

Bezoekt u liever een informatieavond? De eerstvolgende is op  12 november van 20.00 uur tot 22.00. Locatie: Bestuurscentrum (Achter het Stadhuis 5-7) in ’s-Hertogenbosch. Aanmelden kan per mail via pleegzorg@oosterpoort.org.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/11/article/start-week-van-de-pleegzorg.html