Waar wilt u een nieuwe boom in Zuid?

Bewoners uit Zuid kunnen tot 1 augustus 2021 aan ons doorgeven waar ze een extra boom willen in hun wijk. Wij beoordelen alle locaties. Is een locatie geschikt? Dan planten wij hier in het komende plantseizoen (oktober – maart) een boom.

Waarom planten we extra bomen?

Bomen zijn belangrijk. Ze brengen niet alleen groen en sfeer in de straat, ze houden ook water vast bij hevige regenval en geven schaduw bij hitte. Vanwege de klimaatverandering hebben we extra groen in de toekomst hard nodig. Ook zijn bomen belangrijk voor verschillende dieren. Ze zorgen voor schuilplaatsen en voedsel voor bijvoorbeeld vogels, vleermuizen en insecten.

Wat is een geschikte boomlocatie?

Een geschikte boomlocatie voldoet aan onderstaande criteria:

  • Een locatie in de openbare ruimte in Zuid
  • Een plek met voldoende groeiruimte boven de grond én onder de grond
  • Een plek waarbij de nieuwe boom geen belemmering is voor de toegankelijkheid van onderhouds- en hulpvoertuigen

Locatie(s) doorgeven?

Weet u een of meerdere geschikte locatie(s)? Laat het ons vóór 1 augustus weten. U geeft dit eenvoudig aan ons door via een digitale kaart. U prikt een punt op de kaart en geeft aan waarom u op deze plek een boom wilt. Ook ideeën voor het type boom kunt u doorgeven.

Doorgeven locatie(s)


Wilt u meerdere locaties doorgeven? Dat kan. Vul per locatie het formulier in. Geef bij elke locatie aan waarom u op deze plek een boom wilt. Op de kaart zijn alle voorgestelde bomen zichtbaar. Heeft iemand anders deze locatie ook doorgegeven, geen probleem. U kunt hem er gewoon bij zetten.  

Planning

Juni - juli: Bewoners geven locaties door via de digitale kaart
Augustus: De gemeente beoordeelt de locaties en stelt een beplantingsplan op
September: De gemeente deelt het beplantingsplan op deze pagina
Oktober - maart: Nieuwe bomen planten

Vanwege de AVG-richtlijnen rondom privacy en persoonlijke gegevens mogen wij uw e-mailadres niet vragen in het formulier. Wij kunnen daardoor geen persoonlijke terugkoppeling aan u geven over de locatie(s) die u voorstelt. Wilt u weten waar we uiteindelijk bomen gaan planten? Stuur ons dan een e-mail via het digitale contactformulier. Wij sturen u dan in september het beplantingsplan toe. 

Meer informatie

Hebt u vragen over dit project? Bekijk de veelgestelde vragen (pdf). Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail via het digitale contactformulier.