Bewoners kiezen locaties voor 97 nieuwe bomen in Zuid

In de wijk Zuid zijn 97 nieuwe bomen geplant in het in het voorjaar van 2022. Deze bomen zijn verdeeld over 26 locaties in de wijk. Deze plekken zijn aangewezen door bewoners.

Wethouder van der Geld vroeg bewoners in een video om geschikte locaties door te geven. Hij deed dat samen met leerlingen van KC De Vlindertuin, want extra bomen zijn niet alleen goed voor nu, maar ook voor later. We ontvingen maar liefst 349 suggesties, verdeeld over 59 unieke locaties. We hebben alle locaties beoordeeld. Op 26 locaties gaan we aan de slag.

Verschillende boomsoorten

We kiezen voor bomen die, gezien de klimaatverandering, ook tegen een stootje kunnen. Er komen verschillende boomsoorten, want meer variantie verkleint de kans op ziektes en plagen. We planten o.a. sierappelbomen, krentenbomen, lijsterbessen en bijenbomen. Deze bomen bloeien op verschillende tijdstippen in het jaar en zorgen zo voor meer kleur in de wijk. Daarnaast zijn ze, zowel in het voorjaar als in de nazomer een belangrijke voedingsbron voor vogels en insecten.

Bomen zijn belangrijk

Bomen brengen niet alleen groen en sfeer in de straat, ze houden ook water vast bij hevige regenval en geven schaduw bij hitte. Vanwege de klimaatverandering hebben we extra groen in de toekomst hard nodig. Ook zijn bomen belangrijk voor verschillende dieren. Ze zorgen voor schuilplaatsen en voedsel voor bijvoorbeeld vogels, vleermuizen en insecten.

Meer informatie

Hebt u vragen over dit project? Bekijk de veelgestelde vragen (pdf). Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail via het digitale contactformulier.