Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Afval

Ga naar de website van de Afvalstoffendienst

De Afvalstoffendienst verzorgt de inzameling van huishoudelijk en bedrijfsafval binnen de gemeente 's-Hertogenbosch en omliggende gemeenten. Meer informatie over ophaaldagen, afvalstromen, containers, klein chemisch afval en de milieustations vindt u op de website van de Afvalstoffendienst ’s-Hertogenbosch.

Afvalkalender

De papieren afvalkalender valt niet meer automatisch in uw brievenbus. Hoe komt u te weten wanneer we welke afval bij u ophalen? U kunt op 3 manieren aan uw persoonlijke afvalkalender komen:

  • Download de Afvalstoffendienst app voor uw smartphone of tablet. Hierdoor krijgt u de juiste data op uw smartphone. U krijgt ook een bericht als u een container of oud papier buiten moet zetten. Of als er veranderingen zijn in het ophaalschema door bijvoorbeeld feestdagen of weersomstandigheden. U vindt de app in alle app-stores, zoek op “Afvalstoffendienst”. 

  • Download uw persoonlijke afvalkalender op de website van de Afvalstoffendienst. Nadat u uw postcode en huisnummer hebt ingevoerd, staat aan de rechterzijde op uw scherm de afvalkalender in pdf. U kunt deze dan opslaan en/of uitprinten.

  • Bestel de afvalkalender telefonisch bij de Afvalstoffendienst. Bel naar (073) 615 65 00. De medewerkers printen een kalender voor u uit. Deze krijgt u per post toegestuurd.

Asbest

Meer informatie over de verwijdering of het inleveren van asbest vindt u op de pagina Asbest.

Zwerfafval of illegale stort

Wilt u zwerfafval melden? Of het illegaal storten van vuil of afval? Voor deze en andere zaken kunt u digitaal een melding doen. U kunt ook via de BuitenBeter app voor uw smartphone een melding doen. Bel naar (073) 615 55 55 om uw melding telefonisch door te geven.