Ga naar de inhoud

Afval

De Afvalstoffendienst verzorgt de inzameling van huishoudelijk en bedrijfsafval binnen de gemeente 's-Hertogenbosch en omliggende gemeenten. Meer informatie over ophaaldagen, afvalstromen, containers, klein chemisch afval en de milieustations vindt u op de website van de Afvalstoffendienst ’s-Hertogenbosch.

Gebruik de Afvalstoffendienst app

De ‘Afvalwijzer’ app is komen te vervallen. Informatie over afval en het legen van de containers vindt u alleen nog in de Afvalstoffendienst app. 

De ‘Afvalstoffendienst’ app is te downloaden via de App Store, Google Play en voor Windows. De Afvalstoffendienst app kent technisch veel mogelijkheden. Zo kunnen we die app steeds verder personaliseren. Ook is het in de toekomst mogelijk via de app te betalen.

Vanaf die datum staat er geen informatie meer in de ‘Afvalwijzer’ app.

Download de Afvalstoffendienst app

Je kunt de Afvalstoffendienst app hieronder downloaden via:

Afvalkalender

De papieren afvalkalender valt niet meer automatisch in uw brievenbus. Hoe komt u, buiten de Afvalstoffendienst app, te weten wanneer we welke afval bij u ophalen? U kunt op nog 2 manieren aan uw persoonlijke afvalkalender komen:

  • Download uw persoonlijke afvalkalender op de website van de Afvalstoffendienst. Nadat u uw postcode en huisnummer hebt ingevoerd, staat aan de rechterzijde op uw scherm de afvalkalender in pdf. U kunt deze dan opslaan en/of uitprinten. 
  • Bestel de afvalkalender telefonisch bij de Afvalstoffendienst. Bel naar (073) 615 65 00. De medewerkers printen een kalender voor u uit. Deze krijgt u per post toegestuurd.

Asbest

Meer informatie over de verwijdering of het inleveren van asbest vindt u op de pagina Asbest.

Zwerfafval of illegale stort

Wilt u zwerfafval melden? Of het illegaal storten van vuil of afval? Voor deze en andere zaken kunt u digitaal een melding doen. U kunt ook via de BuitenBeter app voor uw smartphone een melding doen. Bel naar (073) 615 55 55 om uw melding telefonisch door te geven.