Bossche Bespaarteam helpt jou gratis met besparen op je energierekening

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van hun energierekening omdat de prijs van gas en elektriciteit flink is gestegen. Daarom heeft gemeente ’s-Hertogenbosch het Bossche Bespaarteam opgezet. Die helpen jou kosteloos door energiebesparende producten te plaatsen!

Sinds oktober 2022 heeft het Bossche Bespaarteam al meer dan 3000 huishoudens gratis geholpen met het besparen van energie. Ze draaiden 14.000 ledlampen in, installeerden 3700 radiatorventilatoren en plakten 2000 tochtstrippen. Het team wordt positief beoordeeld. Het krijgt een 8.6 van de bewoners waar ze langs zijn geweest.

Wat doet het Bossche Bespaarteam?

Jouw situatie staat centraal. Wat kan in jouw huis helpen om energie te besparen? Een klusser kijkt met je mee in huis naar energiebesparende klusjes die helpen. Denk aan het plaatsen van radiatorfolie of het plakken van tochtstrips. De klusser denkt met je mee en kan soms ook andere tips geven. Bij de vragen onderaan de pagina zie je met wie we samen werken.

Voor wie is het Bossche Bespaarteam?

Heb je moeite met het betalen van je energierekening? Bijvoorbeeld omdat je in een huis woont met een laag label, onverklaarbare hoge stookkosten of door een andere reden? Dan kan je gratis een afspraak maken met het Bossche Bespaarteam! Meld je aan en we kijken samen wat jou kan helpen!

Aanmelden

Hoe werkt het?

  • Stap 1: Aanmelden
    Meld je aan via de ‘aanmelden’ knop of bel naar de gemeente zodat we samen het aanmeldformulier in kunnen vullen: (073) 615 51 55. Je kunt ook terecht bij één van de wijkpleinen.
  • Stap 2: Afspraak inplannen
    Wij nemen telefonisch contact op. We spreken samen een datum en tijdstip af waarop het Bossche Bespaarteam bij je langskomt.
  • Stap 3: Bezoek Bossche Bespaarteam
    Het Bossche Bespaarteam komt bij je thuis op de afgesproken tijd. Het team dat langskomt werkt in dienst van de gemeente en stelt zich bij binnenkomst aan je voor. Hoelang de werkzaamheden duren, dat verschilt per woning. Houd rekening met maximaal 1,5 uur.

Hulp bij geldzorgen

Heb je vragen over geldzaken of maak je je zorgen om je eigen situatie? Eerste Hulp Bij Geldzaken kan je hierbij helpen. Je krijgt hier gratis hulp en advies van medewerkers die veel weten over geldzaken. Samen met jou zorgen ze dat je weer grip op je geld krijgt en dat je schulden voorkomt. Neem contact op via: (073) 615 51 55. Of kom op werkdagen tussen 9:00 en 16:00 uur langs bij het loket (Weener XL, Oude Vlijmenseweg 200, ’s-Hertogenbosch). Je hoeft geen afspraak te maken. We helpen je graag.

Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.