Tekening van het Bossche Bespaarteam

Bossche Bespaarteam helpt jou gratis met besparen op je energierekening

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van hun energierekening omdat de prijs van gas en elektriciteit flink is gestegen. Daarom heeft gemeente ’s-Hertogenbosch het Bossche Bespaarteam opgezet. Die helpen jou kosteloos door energiebesparende producten te plaatsen!

Sinds oktober 2022 heeft het Bossche Bespaarteam al meer dan 3000 huishoudens gratis geholpen met het besparen van energie. Ze draaiden 14.000 ledlampen in, installeerden 3700 radiatorventilatoren en plakten 2000 tochtstrippen. Het team wordt positief beoordeeld. Het krijgt een 8.6 van de bewoners waar ze langs zijn geweest.

Wat doet het Bossche bespaarteam?

Jouw hulpvraag staat centraal. Wat heb jij nodig om energie te besparen? Helpen wij jou op weg met een klusser die energiebesparende klusjes in huis doet? Of wil je ook financiële hulp en advies? Waar bij jou de behoefte ook ligt, we denken met je mee en sturen de juiste mensen naar je toe.

Klusser

De klusser doet slimme aanpassingen in je huis waarmee je energie bespaart, zoals radiatorfolie of tochtstrips plaatsen. Kijk bij de vragen met wie we samenwerken.

Financiële hulp

De financiële hulp kijkt samen met jou naar jouw energieverbruik en bespreekt met jou wat je nog meer kunt doen om te besparen. Daarnaast kan de financiële hulp jou advies geven over andere geldzaken.

Voor wie is het Bossche Bespaarteam?

Heb je moeite met het betalen van je energierekening? Bijvoorbeeld omdat je in een huis woont met een laag label, onverklaarbare hoge stookkosten of door een andere reden? Dan kan je gratis een afspraak maken met het Bossche Bespaarteam! Meld je aan en we kijken samen wat jou kan helpen!

Aanmelden

Hoe werkt het?

 • Stap 1: Aanmelden
  Meld je aan via de ‘aanmelden’ knop of bel naar de gemeente zodat we samen het aanmeldformulier in kunnen vullen: (073) 615 51 55. Je kunt ook terecht bij één van de wijkpleinen.
 • Stap 2: Afspraak inplannen
  Wij nemen telefonisch contact op. We spreken samen een datum en tijdstip af waarop het Bossche Bespaarteam bij je langskomt.
 • Stap 3: Bezoek Bossche Bespaarteam
  Het Bossche Bespaarteam komt bij je thuis op de afgesproken tijd. Het team dat langskomt werkt in dienst van de gemeente en stelt zich bij binnenkomst aan je voor. Hoelang de werkzaamheden duren, dat verschilt per woning. Houd rekening met maximaal 1,5 uur.

Hulp bij geldzorgen

Heb je vragen over geldzaken of maak je je zorgen om je eigen situatie? Eerste Hulp Bij Geldzaken kan je hierbij helpen. Je krijgt hier gratis hulp en advies van medewerkers die veel weten over geldzaken. Samen met jou zorgen ze dat je weer grip op je geld krijgt en dat je schulden voorkomt. Neem contact op via: (073) 615 51 55. Of kom op werkdagen tussen 9:00 en 16:00 uur langs bij het loket (Weener XL, Oude Vlijmenseweg 200, ’s-Hertogenbosch). Je hoeft geen afspraak te maken. We helpen je graag.

Veelgestelde vragen

 • Kom ik in aanmerking voor het Bossche Bespaarteam?

  Het Bossche Bespaarteam staat klaar voor iedereen die in een huis wonen met een laag energielabel (G, F, E, D) of een hoge energierekening heeft. Met kleine aanpassingen in je huis kun je al snel energie besparen.

  Huizen met een laag energielabel zijn vaak tochtig en er ontsnapt veel warmte. De kleine aanpassingen die het Bossche Bespaarteam kan doen aan je woning helpen de warmte in je woning te houden. In de zomer zorgen de aanpassingen er juist voor dat de warmte beter buiten blijft.

  Soms kan je huis een hoger label (A, B of C) maar is je energierekening toch hoog. Dan kan de klusser kijken of er toch nog kleine aanpassingen mogelijk zijn waarmee je energie bespaart. Daarnaast kan onze coach met je rekening meekijken of er nog andere manieren zijn om energie te besparen.

 • Hoe weet ik welk energielabel mijn woning heeft?

  Welk energielabel jouw huis heeft, kun je eenvoudig terugvinden op de website van Milieu Centraal.

 • Hoeveel geld ga ik besparen op mijn energierekening?

  Nadat het Bossche Bespaarteam bij je thuis is geweest, begin je direct met het besparen op stroom en gas. Het geld wat je daarmee bespaart, kan oplopen tot tientallen euro’s per jaar. Hoeveel precies, dat is lastig in te schatten en verschilt per woning. Daarnaast stijgen de prijzen van energie helaas nog steeds, hierdoor kan het zijn dat de rekening hoog blijft of zelfs iets toeneemt. Mocht dit zo zijn dan stijgt je rekening minder hard na een bezoek van het Bossche Bespaarteam. Maak dus een afspraak met het Bossche Bespaarteam om samen te kijken hoe jij zo snel mogelijk energie kunt besparen.

 • Wat voor werkzaamheden gaat het Bossche Bespaarteam in mijn woning doen en zijn deze ingrijpend?

  Het Bossche Bespaarteam verricht slimme aanpassingen in je woning om energie te besparen. Wat ze precies gaan doen wordt bij je thuis en in overleg met jou bepaald. Denk daarbij aan het plakken van radiatorfolie achter de radiator, of het plaatsen van tochtstrips. Hierdoor is jouw huis beter geïsoleerd en houdt het de warmte langer vast. De klusser kijkt goed naar welke aanpassingen het meeste zin hebben. Uiteraard vragen we altijd eerst je toestemming voordat we iets gaan doen.

  De werkzaamheden zijn niet ingrijpend. We boren geen gaten en je hoeft geen kamers leeg te halen. Wel kan het voorkomen dat we enkele meubels verschuiven om ergens goed bij te kunnen. Daarnaast kijkt de klusser goed naar welke aanpassingen het meeste zin hebben. Uiteraard vragen we altijd eerst je toestemming voordat we iets gaan doen.

 • Hoe kan ik mij voorbereiden op de komst van het Bossche Bespaarteam?

  Als voorbereiding op het bezoek is het handig je energiecontract erbij te pakken. Ook is het goed om alvast te weten wat je nu per maand betaalt aan gas en stroom.

 • Met wie werken we samen?

  Het Bossche Bespaarteam werkt samen met de klussers van Klimaatroute. Dit is een betrouwbaar bedrijf dat met vakkundige klussers werkt. We werken samen om nog meer mensen te helpen met het verlagen van het energieverbruik. Heb je je aangemeld voor het Bossche Bespaarteam? Het kan zijn dat er dan een klusser van Klimaatroute langskomt. Deze werkt in opdracht van de gemeente. Van tevoren laten we je weten of er een klusser van Klimaatroute langskomt. Bekijk hier de website van Klimaatroute.

 • Ik ben een afspraak vergeten of ik wil een afspraak verzetten of afzeggen. Hoe doe ik dat?

  Vergeten:

  Dat kan gebeuren. Het is mogelijk om een nieuwe afspraak te maken.

  Verzetten of afzeggen:

  Komt het niet uit of ben je verhinderd? Het is mogelijk om je afspraak te verzetten.

  Stuur een e-mail via het digitaal contactformulier, of neem telefonisch contact op (073) 615 51 55.

 • Wat kun je zelf doen?

  Wil je zelf kijken hoe je energie kunt besparen? Bekijk de infographic met tips (pdf) om zuiniger met energie om te gaan, of bezoek de website van Brabant Woont Slim.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.