Bouwgrond Vinkelse Slagen bestemd voor de realisering van 2 CPO projecten

Met deze verkoop willen we twee groepen bewoners ruimte bieden voor de zelfbouw van woningen. Ook wel Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) genoemd.

Waarom een CPO-groep? Op deze manier kunnen geïnteresseerden als collectief zelf woningen ontwikkelen en daarbij invulling geven aan hun ideeën op het gebied van milieu, architectuur, samenleven, zorg et cetera.  We willen juist een groep bewoners de kans bieden om zelf hun eigen woning te bouwen. Collectieven dragen namelijk bij aan het samen leven, zorgen voor elkaar en vaak ook aan de leefbaarheid van de buurt. Voor starters is dit bijvoorbeeld een mooie kans om een betaalbare woning te bouwen. 

Als groep ben je financieel verantwoordelijk. Dit betekent dat de CPO-groep de locatie verwerft en zelf de belangrijke inhoudelijke, financiële en organisatorische besluiten neemt.
Als groep blijf je opdrachtgever tot aan de oplevering en zoekt en contracteer je als groep samen dus zelf een architect en bouwer.

Er zijn twee kavels beschikbaar. Op kavel één aan de Boksgraaf is ruimte voor de realisering van ongeveer zeven tot negen woningen en op kavel twee aan de Broekbos is ruimte voor de realisering van ongeveer zes tot negen woningen. Als bijzonderheid voor kavel twee geldt dat deze specifiek voor starters is bedoeld.

Woongebied de Vinkelse Slagen

De charme van de Vinkelse Slagen is de unieke ligging. De wijk ligt vlak bij het mooie groene buitengebied waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. De voorzieningen van het dorp Vinkel zijn op loopafstand. In de Vinkelse Slagen worden vooral woningen gebouwd met een tuin. Er is veel ruimte voor groen zodat het dorpse karakter van Vinkel behouden blijft. Daarnaast is de wijk goed ontsloten op het rijkswegennet. 

Op dit moment zijn in de eerste fase van de Vinkelse Slagen ongeveer 70 woningen gebouwd en de laatste woningen zijn in aanbouw.  Ten westen van de eerste fase en ten oosten van de Weerscheut is inmiddels gestart met de tweede fase. De eerste 15 zelfbouwkavels zijn gereserveerd of al verkocht. De eerste woningen zijn inmiddels in aanbouw. In totaal is daar ruimte voor de bouw van ongeveer 70 woningen. Met woningcorporatie Mooiland zijn afspraken gemaakt over de bouw van 10 sociale huurwoningen. Kortom: er is volop ruimte voor onder meer starters, senioren, zelfbouwers en mogelijk projectontwikkelaars.

Verkoopprocedure

Hoe kunt u in aanmerking komen voor de aankoop van één van deze locaties? Alle informatie over de verkoopprocedure leest u in de verkoopprocedure (pdf). U hebt tot en met 30 mei 12.00 uur de tijd om u in te schrijven voor de loting. Onder het kopje downloads vindt u de kavelpaspoorten, de verkooptekeningen het inschrijfformulier en de verkoopprocedure. In de kavelpaspoorten is de grootte van de kavel en de koopsom vermeld. Ook leest u een aantal regels uit het bestemmingsplan waaraan de woningen moeten voldoen.

Vragen?

U kunt contact opnemen met Monique van Griensven, afdeling Wonen en Grondzaken. Telefoonnummer: (06) 31 94 21 82. Of stuur een e-mail via het digitaal contactformulier met daarin uw vraag. We helpen u graag verder.

Mocht u de informatie uit de onderstaande pfd-bestanden niet goed kunnen lezen dan kunt u altijd contact met ons opnemen via het hierboven genoemde contactformulier of telefoonnummer. We kijken dan samen hoe we u verder kunnen helpen.