Bouwkavels Vinkelse Slagen

15 bouwkavels Vinkelse Slagen in de verkoop

Droomt u ervan om zelf een huis te bouwen? Dat kan in de Vinkelse Slagen in Vinkel! We verkopen er 15 zelfbouwkavels: 7 kavels voor de bouw van vrijstaande woningen, en 8 kavels voor de bouw van vier twee-onder-een-kapwoningen. De inschrijving is inmiddels gesloten. U kunt zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Onder aan deze pagina bij de downloads vindt u het formulier voor de inschrijving op de wachtlijst.

Woongebied de Vinkelse Slagen

De charme van de Vinkelse Slagen is de unieke ligging. De wijk ligt vlak bij het mooie groene buitengebied waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. De voorzieningen van het dorp Vinkel zijn op loopafstand. In dit gebied worden vooral woningen gebouwd met een tuin. Er is veel ruimte voor groen zodat het dorpse karakter van Vinkel behouden blijft. Daarnaast is de wijk goed ontsloten op het rijkswegennet. 

Op dit moment zijn in de Vinkelse Slagen ongeveer 70 woningen opgeleverd of staan in aanbouw in het meest oostelijke deel van dit woongebied. Ten westen daarvan - en ten oosten van de Weerscheut - gaan nu dus 15 kavels in de verkoop. In totaal is er ruimte voor de bouw van ongeveer 60 woningen. Met woningcorporatie Mooiland zijn afspraken gemaakt over de bouw van 10 sociale huurwoningen. Kortom: er is volop ruimte voor onder meer starters, senioren, zelfbouwers en mogelijk projectontwikkelaars. Het is nog niet bekend wanneer de uitgifte van de resterende 45 kavels van start gaat. Via onder meer deze pagina houden we u daarover op de hoogte.

Vrijstaand of twee-onder-een-kap

De kavels aan de Vinkelse Slagen zijn ruim opgezet met losse bebouwing. De woningen zijn allemaal anders en hebben grote voortuinen. Zeven kavels zijn beschikbaar voor de bouw van een vrijstaande woning. 

Heeft u liever een twee-onder-een-kapwoning? Er zijn acht kavels waarop vier twee-onder-een-kapwoningen gebouwd kunnen worden. U gaat samenwerken met een andere partij die de kavel naast u wil kopen. Misschien wel een kennis, vriend of familielid. Een mooie kans om samen de ontwikkeling van jullie droomwoning op te pakken.

Alle kavels variëren in grootte: van 308 tot 548 m2, en de prijzen zijn vanaf € 123.200, - exclusief btw. Wilt u meer weten over de kavels? Onder het kopje downloads vindt u de kavelpaspoorten terug waarop alle informatie is terug te vinden.  

Duurzaam bouwen

De gemeente heeft een ambitieus doel: klimaatneutraal in 2050. Voor de gebouwde omgeving hebben we dat streven al in 2035. Daarom vinden we het belangrijk dat kopers van bouwgrond een toekomstgerichte woning realiseren, vooral als het gaat om energie en duurzaamheid. Voor deze kavels geldt de ambitie ‘energieneutraal’. Om kopers te helpen deze ambitie te halen biedt de gemeente ondersteuning aan van een externe energiecoach. Er wordt er een gezamenlijke informatiebijeenkomst (eventueel online) door de energiecoach georganiseerd voor de kopers. Onderlinge kennisuitwisseling en samenwerking op dit vlak wordt daarbij gestimuleerd. Meer informatie hierover volgt nadat de reservering van de grond heeft plaatsgevonden. Ook tijdens de informatiebijeenkomst wordt hier verder op ingegaan.

Verkoopprocedure

Alle informatie over de verkoopprocedure leest u in het document 'Informatie verkoopprocedure bouwkavels' (pdf). U hebt tot en met 28 juni 12.00 uur de tijd om u in te schrijven voor de loting.

Vragen?

U kunt contact opnemen met Monique van Griensven, afdeling Wonen en Grondzaken. Telefoonnummer: (06) 31 94 21 82. Of stuur een e-mail via het digitale contactformulier met daarin uw vraag. We helpen u graag verder.

Downloads

Lukt het u niet om deze pdf's te lezen en/of te begrijpen? Geen probleem! Wij leggen het u graag uit. U kunt Monique van Griensven bereiken via telefoonnummer (06) 31 94 21 82 of stuur een e-mail via het digitale contactformulier. We helpen u graag verder.