Contact

U kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente 's-Hertogenbosch. Klik hieronder op de verschillende mogelijkheden voor meer informatie.

Pas op voor oplichters die gemeentelijke diensten verkopen

Bij meerdere gemeenten in Nederland komen klachten binnen van inwoners die zijn opgelicht door websites die zeggen te helpen bij het regelen of aanvragen van zaken bij de gemeente. Gemeenten werken niet samen met deze websites en wij adviseren inwoners om hier geen gebruik van te maken. Deze websites en online loketten vragen geld voor het maken van een afspraak bij de gemeente of ze rekenen een hoger tarief voor een uittreksel of akte. Dat is zonde. Een afspraak maken bij de gemeente is altijd gratis en inwoners kunnen een uittreksel eenvoudig zelf aanvragen.

Veiligheid

Behalve dat het goedkoper is om zelf zaken te regelen bij de gemeente, is het ook veiliger. Deze commerciële tussenpartijen vragen om gevoelige persoonlijke informatie voor een afspraak of aanvraag. Het is niet bekend wat ze hier verder mee doen.

Aanvraag gratis bij gemeente

Als u een afspraak wilt maken voor een specifieke dienst of product, dan kunt u dat doen via de pagina van die dienst of product. Het maken van een afspraak is gratis. Heeft u hulp of advies nodig bij uw aanvraag, neem dan contact op met de gemeente, telefoon (073) 6 155 155.

Regel het online

  • Zoekt u informatie of wilt u iets aanvragen? Kijk dan eerst op onze startpagina. Of zoek het onderwerp met de zoekbalk bovenaan de pagina.
  • Geef meldingen en tips over de openbare ruimte door via de pagina Melding openbare ruimte.
  • Bent u het niet eens met een beslissing? Dan kunt u digitaal bezwaar maken.
  • Bent u niet tevreden over het doen of nalaten van een ambtenaar of bestuurder? Dan kunt u daarover digitaal een klacht indienen.
  • Hebt u een voorwerp gevonden of bent u iets verloren? Kijk op de pagina Gevonden of verloren voorwerpen.
  • Wilt u geen ongeadresseerde reclame en/of huis-aan-huisbladen in de brievenbus? Vraag dan via het digitale aanvraagformulier een brievenbussticker (reclamesticker) aan of haal er één op in het Stadskantoor.

Bellen

U kunt op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur bellen naar (073) 615 51 55. Op donderdag is er ook avondopenstelling tot 20.00 uur. In onderstaand overzicht ziet u op welke dagen en tijden het rustig, gemiddeld of druk is met telefoontjes. Tussen 09.00 - 11.00 is het druk. Tussen 12.00 - 15.00 is het gemiddeld druk. Vanaf 16.00 is het rustig.

Soms nemen we telefoongesprekken op. De opname gebruiken we alleen voor het trainen van onze medewerkers. Daarna vernietigen we de opnames. Wilt u hier niet aan mee werken? Geef dit dan in het begin van het gesprek aan.

Wij bieden de mogelijkheid aan om met een teletolk te bellen indien u doof, slechthorend of spraakbeperkt bent. 

Doof, slechthorend of spraakbeperkt? Bel een teletolk.

 

Tussen 09.00-11.00 is het druk. Tussen 12.00-15.00 is het gemiddeld druk. Vanaf 16.00 is het rustig.

Afspraken, openingstijden en bezoekadressen

U kunt op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur en donderdag ook van 17.00 - 20.00 uur terecht op afspraak. Maak een afspraak bij een onderwerp op de website of bel naar (073) 615 51 55. Een afspraak maken bij de gemeente is gratis.

  • Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 's-Hertogenbosch
  • Perron-3, Hoff van Hollantlaan 1, Rosmalen
  • Bestuurscentrum, Achter het Stadhuis 5-7, 's-Hertogenbosch
  • Stadhuis, Markt 1, 's-Hertogenbosch

Meer weten? Bekijk de pagina Openingstijden gemeentelijke diensten

Afspraak wijzigen of afzeggen? 

Kijk in de mail met de afspraakbevestiging. Daarin staat hoe u een afspraak kunt wijzigen of afzeggen.

WhatsApp

Geef meldingen en tips over de openbare ruimte door via de pagina Melding openbare ruimte

Sla voor WhatsApp het telefoonnummer 073 - 615 51 55 op in de contacten van uw smartphone. U kunt dan op werkdagen tussen 8.30 tot 17.00 uur met ons appen. Gebruik WhatsApp niet voor persoonlijke informatie.

Mailen of schrijven

Gebruik ons digitale contactformulier

Of stuur uw brief naar:
Postbus 12345
5200 GZ ‘s-Hertogenbosch

Vragen vanuit de pers

Persvragen? Bel naar (073) 615 51 55 en vraag naar persvoorlichting.