Corona maatregelen voor de binnenstad

Bezoek de binnenstad

Met kleine stapjes is er steeds meer mogelijk, maar de anderhalve meter-maatregel blijft voorlopig nog van kracht. Daarom willen we drukte zoveel mogelijk voorkomen. Als je naar de winkel gaat, doe dit dan op een rustig moment. Bijvoorbeeld in de ochtend of op een doordeweekse dag. Zo voorkomen we drukte in de binnenstad. 

Bezoek je de binnenstad? Check de druktemeter!

Sta je op het punt de binnenstad te bezoeken? Bekijk dan vlak voor jouw bezoek even of het verstandig is om naar de binnenstad te komen op de druktemeter. Kom zo vroeg mogelijk, alleen en doe enkel gericht aankopen.

Bekijk de druktemeter

De druktemeter

De druktemeter is een kaart van de binnenstad. Op de kaart zie je een aantal locaties waar bezoekers geteld worden. Met kleuren geven we aan of het verstandig is om naar de binnenstad te komen. Stel uw bezoek voor je eigen gezondheid uit wanneer het te druk in de stad is.

Openbare toiletten

Door het sluiten van de horeca zien we bezoekers met hoge nood zoeken naar een openbare toilet. U kunt tijdens openingstijden altijd terecht in onze fietsenstallingen. Daar zijn gratis openbare toiletten die met regelmaat schoongemaakt worden.

Kom je shoppen?

In onze historische binnenstad hebben we te maken met veel steegjes en pleinen. Zolang de anderhalve meter-regel van kracht is, vragen we je om goed naar de pijlen op de weg te kijken voor de juiste looprichtingen. Over het algemeen betekent dat dat je zoveel mogelijk rechts loopt. Soms vragen we je ook om een blokje om te lopen, wanneer een bepaalde straat te smal is voor tweerichtingsverkeer.

Kom je naar de markt?

De markt heeft een gewijzigde indeling op woensdag en op zaterdag, zodat er meer ruimte is voor het winkelend publiek. Hierdoor kan het soms even zoeken zijn naar je vaste adresjes.

Ben je een leverancier?

Zonder toegangspas is de binnenstad bereikbaar voor leveranciers tussen 07.00 en 11.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur. Uitgezonderd koopavonden van 21.00 tot 22.00 uur. Iedereen die vóór 11.00 uur het gesloten gebied is ingereden moet zo snel mogelijk dit gebied weer te verlaten.

Kom je op de fiets?

Door de beperkte ruimte in onze historische binnenstad vragen we fietsers hun fietsen in de fietsenstallingen te parkeren. Alle fietsenstallingen zijn weer open.

Kom je met de auto?

Parkeergarages

Parkeer in een van de parkeergarages, contactloos betalen is hier mogelijk. Houdt zoveel mogelijk rechts en bekijk de looprichtingen.

Parkeer zoveel mogelijk in de parkeergarages. Dit is goedkoper dan op straat. Op deze manier houden we de parkeerplaatsen op straat vrij voor alle thuiswerkende binnenstadbewoners.

Transferia

Vanaf 1 mei zijn alle transferia weer volledig geopend. Je kunt daar voordelig parkeren en uw weg naar de stad vervolgen. Neem daar wanneer mogelijk een gratis leenfiets in plaats van de bus om de kans op verspreiding te verkleinen. Houd er rekening mee dat ook in de transferiumbussen het gebruik van een mondkapje verplicht is.

Samen zijn wij Den Bosch

KOOP, PROEF en BELEEF lokaal! Natuurlijk op de afgesproken 1,5 meter afstand of gewoon via internet. Bekijk het aanbod van onze ondernemers op de website van Visit Den Bosch.