Corona maatregelen voor de binnenstad

Bezoek de binnenstad

Nederland zit grotendeels nog steeds in lockdown. Als u naar de winkel gaat, doe dit dan op een rustig moment. Bijvoorbeeld in de ochtend of op een doordeweekse dag. Zo voorkomen we drukte in de essentiële winkels die open zijn. Bij andere winkels en voorzieningen kun je op afspraak winkelen of bestellen met click&collect. Maak ruim vier uur voordat u de winkel bezoekt een afspraak.

Bezoek je de binnenstad? Check de druktemeter!

Sta je op het punt de binnenstad te bezoeken? Bekijk dan vlak voor jouw bezoek even of het verstandig is om naar de binnenstad te komen op de druktemeter. Kom zo vroeg mogelijk, alleen en doe enkel gericht aankopen.

Bekijk de druktemeter

De druktemeter

De druktemeter is een kaart van de binnenstad. Op de kaart ziet u een aantal locaties waar bezoekers geteld worden. Met kleuren geven we aan of het verstandig is om naar de binnenstad te komen. Stel uw bezoek voor uw eigen gezondheid uit wanneer het te druk in de stad is.

Openbare toiletten

Door het sluiten van de horeca zien we bezoekers met hoge nood zoeken naar een openbare toilet. U kunt tijdens openingstijden altijd terecht in onze fietsenstallingen. Daar zijn gratis openbare toiletten die met regelmaat schoongemaakt worden.

Komt u shoppen?

In onze historische binnenstad hebben we te maken met veel steegjes en pleinen. We vragen u om goed naar de pijlen op de weg te kijken voor de juiste looprichtingen. Over het algemeen betekent dat dat u zoveel mogelijk rechts loopt. Soms vragen we u ook om een blokje om te lopen, wanneer een bepaalde straat te smal is voor tweerichtingsverkeer.

Komt u naar de markt?

De markt heeft op dit moment een gewijzigde indeling op woensdag en op zaterdag, zodat er meer ruimte is voor het winkelend publiek. Hierdoor kan het soms even zoeken zijn naar uw vaste adresjes. Tijdens de lockdown tot woensdag 28 april zijn er enkel kramen met voedsel, bloemen, planten, kerstbomen en dierenvoeding.

Komt u producten of diensten leveren (leveranciers)?

Zonder toegangspas is de binnenstad bereikbaar voor leveranciers tussen 07.00 – 11.00 uur en van 18.00 – 20.00 uur. Uitgezonderd koopavonden van 21.00 – 22.00 uur. Iedereen die voor 11.00 uur het gesloten gebied is ingereden moet voor 12.00 uur dit gebied weer te verlaten.

Komt u op de fiets?

Door de beperkte ruimte in onze historische binnenstad vragen we fietsers de komende tijd om fietsen alleen in de fietsenstallingen te zetten. Vanaf zaterdag 6 maart zijn alle fietsenstallingen weer open.

Komt u met de auto?

Parkeergarages

Parkeer in een van de parkeergarages, contactloos betalen is hier mogelijk. Houdt zoveel mogelijk rechts en bekijk de looprichtingen.

Parkeer zoveel mogelijk in de parkeergarages. Dit is goedkoper dan op straat. Op deze manier houden we de parkeerplaatsen op straat vrij voor alle thuiswerkende binnenstadbewoners.

Transferia

Ook transferia De Vliert en Pettelaarpark sluiten net als tijdens de eerste lockdown begin dit jaar. Deze transferia zijn dicht tot woensdag 28 april. Voordelig parkeren blijft mogelijk in transferium Deutersestraat. Neem daar wanneer mogelijk een gratis leenfiets in plaats van de bus om de kans op verspreiding te verkleinen. Houd er rekening mee dat ook in de transferiumbussen het gebruik van een mondkapje verplicht is.

Samen zijn wij Den Bosch

KOOP, PROEF en BELEEF lokaal! Natuurlijk op de afgesproken 1,5 m afstand of gewoon via internet. Bekijk het aanbod van onze ondernemers op www.samenzijnwijdenbosch.nl.