Corona maatregelen voor de binnenstad

Bezoek de binnenstad

Leuk dat u een bezoek wilt brengen aan Den Bosch. De ondernemers in de binnenstad doen er alles aan om u veilig te ontvangen. Samen proosten en shoppen we op 1,5 meter. Samen houden we rechts en bij drukte lopen we om. Kom gerust lekker op de fiets. In de stad stappen we af en we stallen we onze fiets. Op deze pagina leest u meer over het bezoeken van de Bossche binnenstad vandaag de dag. Samen zijn wij Den Bosch.

Bezoek je de binnenstad? Check de druktemeter!

Door het coronavirus willen we drukte in de binnenstad voorkomen. Daar hebben we u bij nodig. Zeker met de feestdagendrukte in het vooruitzicht. Plan uw bezoek aan de binnenstad het liefst op een doordeweekse dag én ruim voor de feestdagen. We spreiden zo samen de drukte. Zo is het makkelijker om 1,5 meter afstand te houden.

Sta je op het punt de binnenstad te bezoeken? Bekijk dan vlak voor jouw bezoek even of het verstandig is om naar de binnenstad te komen op de druktemeter.

De druktemeter

De druktemeter is een kaart van de binnenstad. Op de kaart ziet u een aantal locaties waar bezoekers geteld worden. Met kleuren geven we aan of het verstandig is om naar de binnenstad te komen. Stel uw bezoek voor uw eigen gezondheid uit wanneer het te druk in de stad is.

Komt u shoppen?

In onze historische binnenstad hebben we te maken met veel steegjes en pleinen. We vragen u om goed naar de pijlen op de weg te kijken voor de juiste looprichtingen. Over het algemeen betekent dat dat u zoveel mogelijk rechts loopt. Soms vragen we u ook om een blokje om te lopen, wanneer een bepaalde straat te smal is voor tweerichtingsverkeer.

Komt u naar de markt?

De markt heeft op dit moment een gewijzigde indeling op woensdag en op zaterdag, zodat er meer ruimte is voor het winkelend publiek. Hierdoor kan het soms even zoeken zijn naar uw vaste adresjes.

Komt u producten of diensten leveren (leveranciers)?

Zonder toegangspas is de binnenstad vanaf vrijdag 5 juni bereikbaar voor leveranciers tussen 07.00 – 11.00 uur en van 18.00 – 20.00 uur. Uitgezonderd koopavonden van 21.00 – 22.00 uur. Iedereen die voor 11.00 uur het gesloten gebied is ingereden moet voor 12.00 uur dit gebied weer te verlaten.

Komt u op de fiets?

Door de beperkte ruimte in onze historische binnenstad vragen we fietsers de komende tijd om fietsen alleen in de fietsenstallingen te zetten. Let op! Aangepaste openingstijden. Ook zijn er op straat enkele fietsenrekken / stallingen. 

Komt u met de auto?

Parkeergarages

Parkeer in een van de parkeergarages, contactloos betalen is hier mogelijk. Houdt zoveel mogelijk rechts en bekijk de looprichtingen.

Parkeer zoveel mogelijk in de parkeergarages dit is goedkoper dan op straat. Op deze manier houden we de parkeerplaatsen op straat vrij voor alle thuiswerkende binnenstadbewoners.

Transferia

Houd er rekening mee dat ook in de transferiumbussen het gebruik van een mondkapje verplicht is. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de gratis leenfietsen op het transferium.

Samen zijn wij Den Bosch

KOOP, PROEF en BELEEF lokaal! Natuurlijk op de afgesproken 1,5 m afstand of gewoon via internet. Bekijk het aanbod van onze ondernemers op www.samenzijnwijdenbosch.nl.