Corona maatregelen voor cultuur en evenementen

Cultuur & Evenementen

De cultuursector is hard geraakt door de crisis. We hebben al verschillende maatregelen genomen om onze culturele infrastructuur te steunen. Op deze pagina lees je wat we doen om evenementenorganisaties en de kunst- en cultuursector bij te staan. Ook vind je informatie over wat wel en wat niet mag. 

Genomen maatregelen

Dit zijn de nieuwe genomen maatregelen in 's-Hertogenbosch over cultuur en evenementen:

  • Culturele organisaties die subsidie ontvangen van de gemeente én door corona tekorten hebben opgelopen, kunnen gebruik maken van de Schadecompensatieregeling lokale cultuur 2021. Daarbij krijgen (amateur)verenigingen een eenmalige vergoeding van 20% van hun subsidie. In totaal is voor deze regeling € 750.000 beschikbaar.
  • Speciale aandacht hebben we voor starters in de culturele sector. Landelijk onderzoek laat zien dat vooral zij hard geraakt zijn door de coronacrisis. En voor een sterke culturele sector is het juist van belang dat er voldoende aanwas van nieuwe makers is. De gemeenteraad heeft daarom besloten € 250.000 vrij te maken voor een nieuwe stimuleringsregeling die startende makers in de culturele sector ondersteunt in hun ontwikkeling.

Lees alle genomen maatregelen (pdf).

Regels evenementen 's-Hertogenbosch

Voor de laatste informatie rondom het coronavirus en evenementen verwijzen we nu naar de website van de Rijksoverheid. Heeft u naar aanleiding van de informatie nog vragen, dan kunt u deze stellen via het digitaal contactformulier.

Veelgestelde vragen

Lees op de website van de Rijksoverheid de veelgestelde vragen rondom cultuur en evenementen in ons land.