Corona maatregelen voor cultuur en evenementen

Cultuur & Evenementen

De cultuursector is hard geraakt door de crisis. We hebben al verschillende maatregelen genomen om onze culturele infrastructuur te steunen. Op deze pagina lees je wat we doen om evenementenorganisaties en de kunst- en cultuursector bij te staan. Ook vind je informatie over wat wel en wat niet mag. 

Genomen maatregelen

Dit zijn de nieuwe genomen maatregelen in 's-Hertogenbosch over cultuur en evenementen:

  • De raad heeft in haar vergadering op 16 juni 2021 een amendement aangenomen om € 100.000 vrij te maken voor het organiseren van een moment (weekend/week) waarin sportclubs en culturele verenigingen zich kunnen presenteren in de gemeente. Op dit moment werken wij dit verder uit.
  • De raad heeft op 16 juni 2021 een amendement aangenomen om € 25.000 vrij te maken om te verdelen over de carnavalsdorpen voor ondersteuning bij het organiseren van het komende carnaval en de bijbehorende optocht.
  • Carnavalsorganisaties die begin dit jaar een subsidie hebben ontvangen van minder dan € 5.000 mogen dit bedrag houden. We hebben hen gevraagd de ontvangen subsidie nog dit jaar op een passende manier te besteden voor andere culturele activiteiten, bijvoorbeeld voor activiteiten rondom 11-11.
  • Het Rijk heeft voor het derde kwartaal € 51,5 miljoen gereserveerd voor de regionale en lokale cultuur voor gemeenten. Dit bedrag komt naast de € 60 miljoen voor de lokale en buurt- en dorpshuizen. Het is nog niet duidelijk welk bedrag hiervan uiteindelijk in ’s-Hertogenbosch terechtkomt.

Lees alle genomen maatregelen (pdf).

Regels evenementen 's-Hertogenbosch

Voor de laatste informatie rondom het coronavirus en evenementen verwijzen we nu naar de website van de Rijksoverheid. Heeft u naar aanleiding van de informatie nog vragen, dan kunt u deze stellen via het digitaal contactformulier.

Bossche Zomer

Met veel energie en enthousiasme is donderdag 1 juli De Bossche Zomer gestart. De Bossche Zomer geeft letterlijk en figuurlijk ruimte. Ruimte aan Bossche ondernemers om deze zomer – binnen de mogelijkheden – de ontmoeting te faciliteren. Ruimte voor de inwoners van ‘s-Hertogenbosch om na maanden thuis zijn elkaar weer veilig te ontmoeten. Op verrassende locaties, in de sfeergebieden, verspreid over onze hele gemeente.

We verliezen daarbij beproefde succesvolle initiatieven niet uit het oog. Maar zeker verwelkomen we ook nieuwe, creatieve ideeën die verrassen. Van culturele en sportieve activiteiten, historische bezienswaardigheden, bourgondische cafés, restaurants en terrassen, verrassende winkels tot adembenemende natuur. Van gratis tot betaald aanbod, in de binnenstad en in de wijken, voor validen en mindervalide, voor jong en oud. Bezoekers kunnen vanaf 1 juli het programma-aanbod van De Bossche Zomer raadplegen op de website ww.debosschezomer.nl

Veelgestelde vragen

Lees op de website van de Rijksoverheid de veelgestelde vragen rondom cultuur en evenementen in ons land.