Corona maatregelen voor dienstverlening en communicatie

Gemeentelijke dienstverlening, Openbare ruimte & Communicatie

Dienstverlening kan steeds meer online, maar gebeurt ook nog door persoonlijk contact. Dat geldt zeker voor kwetsbaardere groepen. Daarom zetten we in deze coronaperiode in op veiligheid én op het zoveel mogelijk laten doorgaan van dienstverlening. Waar dan ook, hoe dan ook. Vaak op een aangepaste manier. Met elkaar vinden we er een weg in, met een beetje begrip voor deze bijzondere situatie. 

Genomen maatregelen

Dit zijn de nieuwe genomen maatregelen in 's-Hertogenbosch over dienstverlening, openbare ruimte en communicatie:

  • De besluitvorming die het kabinet op 8 maart gepresenteerd heeft mbt de coronamaatregelen is communicatief via de online- en social kanalen toegelicht.
  • We zijn gestart met de realisatie van een gedenkplek voor coronaslachtoffers en nabestaanden van coronaslachtoffers bij de entree van het aan te leggen voedselbos, ter hoogte van het Kanaalpark. Dit doen we in samenwerking met de stichting Voedselbos en de in ’s-Hertogenbosch gevestigde landelijke stichting C-Support (voor nazorg patiënten coronabesmetting). We hebben passend stilgestaan met een korte documentaire ‘1 jaar corona gemeente ’s-Hertogenbosch’ bij 1 jaar corona in ons land. De documentaire is in het weekend van 13 en 14 maart via de lokale omroep Dtv Den Bosch uitgezonden. Onderdeel van de documentaire is de start van de gedenkplek. We hebben gekozen voor een filmische bijdrage omdat het helaas niet mogelijk is een fysiek bezinningsmoment (met publiek) te houden.
  • Vanaf 28 februari is opgeschaald voor het ledigen van bakken. Dit is het gevolg van extreme toename van takeaway dranken en voedsel. De verwachting is dat dit blijft aanhouden totdat terrassen worden geopend.

Lees alle genomen maatregelen (pdf).

Dienstverlening

Openingstijden

Het Stadskantoor en Perron-3 zijn gewoon geopend. Klik hier voor de openingstijden. Wel moet u vooraf een afspraak maken.

Mondkapjesplicht vanaf 1 december

Met ingang van 1 december 2020 is het voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht om een mondkapje te dragen in openbare binnenruimtes. Dus ook als u een afspraak hebt bij een van de locaties van de gemeente. U gebruikt een mondkapje als u een afspraak hebt op het Stadskantoor, op het Stadhuis, bij WeenerXL, bij Perron-3 te Rosmalen of bij een van onze KOO Wijkpleinen. Het is de bedoeling dat u zelf uw eigen mondkapje meeneemt. De mondkapjesplicht geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten.

Financiën

Op het gebied van diverse financiële regelingen zijn we schappelijk. Denk daarbij aan het maken van betalingsregelingen, het verlenen van uitstel van betaling en voorlopig brengen we geen invorderingsrentes in rekening. 

Communicatie

Met communicatie op fysieke en digitale manieren worden inwoners over overheidsmaatregelen, consequenties daarvan en diverse initiatieven geïnformeerd en geven bestuurders daaraan betekenis vanuit hun portefeuilles. De communicatie vanuit de landelijke overheid ondersteunen we hiermee en vullen we aan met lokale betekenis.  

Veelgestelde vragen

Lees hier de veelgestelde vragen (pdf) rondom de gemeentelijke dienstverlening, openbare ruimte en communicatie in onze gemeente.

Meer informatie

Voor meer informatie over de aanpassingen met betrekking tot onze dienstverlening, lees het nieuwsbericht. Wilt u meer weten over de maatregelen in de binnenstad? Ga dan naar de pagina Bezoek de binnenstad.