Corona maatregelen voor veiligheid

Veiligheid & Toezicht

Veiligheid voor alles. Het naleven van de richtlijnen van RIVM in de openbare ruimte vraagt nu nog meer inzet van politie en boa’s in de samenwerking met de horeca, de winkeliers, de BLB, de marktkooplieden en andere organisaties en instellingen.

Ook in deze tijd wil 's-Hertogenbosch de bourgondische gastvrije gemeente zijn voor haar bewoners en bezoekers. Daarbij kijken we met elkaar hoe we de openbare ruimte zo goed mogelijk met elkaar kunnen delen in deze huidige 1,5 meter samenleving.

Genomen maatregelen

Dit zijn de nieuwe specifieke maatregelen nafase rellen en onrust:

  • Opvolging en aandacht voor betrokken jeugdigen ‘sociaal en veilig’. Niet alleen benaderen vanuit straf, maar ook vanuit zorg en blijven volgen ontwikkelingen. Inmiddels hebben we aangekondigd dat we aanvullend op de brede aanpak van jeugd de volgende activiteiten inzetten:
    - Onderzoek naar voedingsbodem van het relgedrag in onze gemeente
    - In kaart brengen wie deze (aangehouden) jongeren en jongvolwassenen zijn
    - Inzet op een positieve gedragsverandering.

Lees alle genomen maatregelen (pdf).

Samenwerking

Er is voortdurend in samenwerking met de politie, boa's, straatcoaches en PowerUp073 toezicht en controle op de bekende hotspots. We laten daarbij preventie en repressie samen opgaan. Op hotspots is extra veel inzet, huisbezoeken door de straatcoaches en inwoners uit de wijk, inzet camera’s door de politie om groepen die hardnekkig in overtreding blijven, te beboeten.

Buurtinformatienetwerk

Er worden regelmatig extra berichten via het BIN (het Buurt Informatie Netwerk) verspreid over internetfraude, huiselijk geweld, auto-inbraken en fietsendiefstal.

Veelgestelde vragen

Lees op de website van de politie de veelgestelde vragen over corona en politiewerk.