’s-Hertogenbosch weer op de rit

’s-Hertogenbosch gaat de zomer in. Een zomer die voor veel inwoners een meer lokale invulling kent dan anders. Per 1 juli zijn verschillende versoepelingen van de corona maatregelen in gegaan. Het maatschappelijke leven komt zo weer meer op gang. Wel met de anderhalve meter als norm, die blijft voorlopig. Volgens het kabinet in ieder geval tot er een vaccin is. 

We gaan in ieder geval positief gestemd de zomer in. Burgemeester Jack Mikkers: “Natuurlijk zijn we allemaal blij met de verruiming van de maatregelen. Want het maakt de ontmoeting in gastvrij ’s-Hertogenbosch weer beter meer mogelijk. Ook heeft het naar verwachting een gunstig effect op de economie. We hebben er vertrouwen in dat onze inwoners op een verantwoorde en ontspannen manier om blijven gaan met de maatregelen die nog wel gelden. En de bekende basisregels blijven volgen. Het virus en het risico ervan is er namelijk nog steeds. Aan degenen die dit steeds lastiger vinden, vraag ik vol te houden. Want alleen zo voorkomen we een tweede coronagolf.”

We doen wat nodig is in Samen zijn wij Den Bosch 

Naast de tientallen maatregelen die het college al nam om de dringende nood te verzachten, kijkt ze natuurlijk verder vooruit: “We staan samen aan de lat om ervoor te zorgen dat na de crisis zoveel als mogelijk van ons ’s-Hertogenbosch is behouden. ‘Samen zijn wij Den Bosch’ is dan ook de leidraad van ons handelen.  Nu en in de nabije toekomst. Onze uitgangspunten zijn hulp, ondersteuning en perspectief.”

Aanvullende maatregelen 

We staan voor een degelijke en kwalitatieve aanpak. Daarin staat ‘doen wat nodig is’ centraal. Uiteraard op basis van zorgvuldige afwegingen. Hierin weegt ook mee dat niemand weet hoe lang deze crisis precies gaat duren. Gezien onze financiële situatie kiezen we voor maatregelen waarvan we de meeste maatschappelijke impact verwachten.

In deze brief (PDF) leest u meer over de door de gemeente genomen maatregelen.
Lees hier alle genomen maatregelen (PDF).
Lees hier het raadsvoorstel De Bossche Zomer (PDF).
Lees hier het raadsvoorstel precario (PDF).

Laatste nieuws

Statement voorzitters Veiligheidsregio's - Alarmerende cijfers over coronabesmettingen

6 augustus 2020, 19:30

De besmettingen met corona nemen de afgelopen weken weer ernstige vormen aan. In het westen van het land, maar ook in het westelijke deel van onze provincie. Het gaat om besmettingen die veelal in de privé- en werksfeer zijn opgelopen volgens het RIVM. Niet verwonderlijk, want iedereen wil na deze afgelopen lastige maanden zijn of haar familie, vrienden of collega’s graag weer zien en de normale routines weer oppakken. Maar daar zien we nu al tijdens de zomervakantie de gevolgen van en dat baart ons ernstige zorgen. In de naleving van de regels om corona onder controle te houden komt ernstig de klad. Dat is onacceptabel. Alleen samen krijgen wij namelijk corona onder controle. Lees het volledige statement.

 

Statement voorzitters Veiligheidsregio's

22 juli 2020, 17:40

De besmettingen met corona nemen toe. Ook in onze provincie. Het gaat om besmettingen die veelal binnenshuis zijn opgelopen volgens het RIVM. In contacten met familie, vrienden, op kantoor. Dit baart ons zorgen. De Brabantse aard is die van gezelligheid en sociaal contact. De laatste maanden hebben wij echter bewezen dat ons gezond Brabantse verstand overheerst. Wij hebben hier in Brabant laten zien hoe je het coronavirus de kop in drukt. En daar komt nu de klad in. Dat is onacceptabel. Alleen samen krijgen wij corona onder controle. Lees het volledige statement

 

TASO-regeling voor (amateur) sportverenigingen en organisaties

22 juli 2020, 11:00

De sport wordt door de overheid gesteund met diverse steunmaatregelen, zoals NOW en TOZO. Eind vorige week werd bekend dat er een nieuwe steunmaatregel bij komt, de TASO-regeling. Deze financiële steunmaatregel is voor verenigingen met een eigen accommodatie. Via de TASO-regeling wordt geld beschikbaar gesteld aan verenigingen die niet in aanmerking komen voor andere steunmaatregelen en die ten minste 20% minder omzet hebben gedraaid als gevolg van de coronamaatregelen. Lees het volledige bericht

 

Welke invloed heeft corona op ons dagelijks leven?

16 juli 2020, 16:00

We doen onderzoek onder inwoners hoe zij de coronacrisis ervaren in hun leven. In april deden we een eerste meting. In de periode daarna versoepelde het kabinet de maatregelen. Vervolgens deden we in juni weer een meting. We onderzochten nu ook wat inwoners al aan activiteiten ondernemen en wat hun verwachtingen zijn voor de komende tijd. Lees het volledige bericht

 

Eerste vouchers aan zorgmedewerkers overhandigd

3 juli 2020, 15:00

Veel mensen hebben zich ingezet ten tijde van de coronacrisis. Dat geldt zeer zeker voor de mensen in de zorg. Dat bracht het gemeentebestuur op het idee om de medewerkers van alle zorginstellingen in de gemeente een voucher te geven. Als dank voor hun inzet in de afgelopen maanden. Die voucher kunnen zij besteden bij horecagelegenheden die zich daarvoor hebben aangemeld. Daarmee worden ook zij ondersteund. Lees het volledige bericht.

Tijdlijn

Al onze (eerdere) uitingen met betrekking tot het coronavirus zijn op de tijdlijn terug te lezen.