’s-Hertogenbosch weer op de rit

Het coronavirus heeft Nederland én de gemeente ’s-Hertogenbosch al een tijd in zijn greep. 1 juni kreeg heel Nederland wat meer bewegingsruimte. Een moment waar we allemaal naar uitkeken. Zeker in ’s-Hertogenbosch, waar ontmoeting in ons DNA zit.

Niet alleen om sociale redenen, maar ook vanwege de economische. Want de schade van de coronacrisis is enorm. Op alle vlakken van onze samenleving is die te merken. Veel ondernemers, instellingen, verenigingen en inwoners hebben het moeilijk.  Het college heeft op meerdere momenten tot maatregelen besloten. Op deze site staat een overzicht van de genomen maatregelen per sector.

We doen wat nodig is in Samen zijn wij Den Bosch 

Naast de tientallen maatregelen die het college al nam om de dringende nood te verzachten, kijkt ze natuurlijk verder vooruit: “We staan samen aan de lat om ervoor te zorgen dat na de crisis zoveel als mogelijk van ons ’s-Hertogenbosch is behouden. ‘Samen zijn wij Den Bosch’ is dan ook de leidraad van ons handelen.  Nu en in de nabije toekomst. Onze uitgangspunten zijn hulp, ondersteuning en perspectief.”

Aanvullende maatregelen 

We staan voor een degelijke en kwalitatieve aanpak. Daarin staat ‘doen wat nodig is’ centraal. Uiteraard op basis van zorgvuldige afwegingen. Hierin weegt ook mee dat niemand weet hoe lang deze crisis precies gaat duren. Gezien onze financiële situatie kiezen we voor maatregelen waarvan we de meeste maatschappelijke impact verwachten.

In deze brief (PDF) leest u meer over de door de gemeente genomen maatregelen.
Lees hier alle genomen maatregelen (PDF).
Lees hier het raadsvoorstel De Bossche Zomer (PDF).
Lees hier het raadsvoorstel precario (PDF).

Wat betekent dit voor ’s-Hertogenbosch

Laatste nieuws

We doen wat nodig is in Samen zijn wij Den Bosch

4 juni 2020, 12:45

We staan samen aan de lat om ervoor te zorgen dat na de crisis zoveel als mogelijk van ons ’s-Hertogenbosch is behouden. ‘Samen zijn wij Den Bosch’ is dan ook de leidraad van ons handelen. Het college presenteerde vandaag extra maatregelen. Lees het volledige bericht.

 

Overzicht extra terrasruimte

31 mei 2020, 12:20

Maandag mogen de terrassen weer open. Samen met horeca bespraken we waar in ’s-Hertogenbosch extra terrasruimte mogelijk is. Zodat we op een veilige manier ontmoeting mogelijk maken, en we beweging krijgen in de lokale economie. Afgelopen week meldden we al verschillende plekken. Inmiddels zijn we er met bijna alle ondernemers uit hoe extra terrasruimte per 1 juni georganiseerd kan worden. Lees het volledige bericht voor het overzicht van alle plekken waar.

 

Noodverordening per 1 juni 2020

29 mei 2020, 14:45

Lees hier de noodverordening die vanaf 1 juni aanstaande gaat gelden. 

 

Waar nog meer extra terrasruimte?

28 mei 2020, 17:00

Samen met horeca bespreken we waar extra terrasruimte mogelijk is. 26 mei meldden we dat meer ruimte voor terrassen mag op de Parade, Markt en in de Kerkstraat. Ook restaurant De Blauwe Sluis in Gewande en café Treurenburg in Maaspoort mogen hun terras uitbreiden. We hebben met meer andere ondernemers afspraken gemaakt. Hieronder staat waar meer terrasruimte komt. Verschillende ondernemers zijn al gestart met de voorbereiding. Zodat de extra beschikbare ruimte zo snel mogelijk per 1 juni benut kan worden. Lees het volledige bericht.

 

De Bossche Zomer maakt ruimte voor Bossche initiatieven

28 mei 2020, 13:15

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 vindt in ’s-Hertogenbosch de Bossche Zomer plaats, waarmee we op een bijzondere manier een zo normaal mogelijke zomer creëren voor de inwoners van ‘s-Hertogenbosch. Iedereen mag meedoen aan de Bossche Zomer: vanaf nu is het mogelijk om ideeën/plannen/initiatieven in te dienen voor de programmering van de Bossche Zomer via www.debosschezomer.nl. De inschrijving sluit op 4 juni a.s. Lees het volledige bericht.

Tijdlijn

Al onze (eerdere) uitingen met betrekking tot het coronavirus zijn op de tijdlijn terug te lezen.