Ga naar de inhoud

Cultuurfondsen

Hebt u een goed idee voor een cultureel project? De gemeente ’s-Hertogenbosch steunt interessante, culturele plannen en projecten via (mede)financiering, netwerk en kennis. Er zijn drie verschillende projectfondsen, met elk een eigen doelstelling. Op deze pagina leest u daar meer over. 

Projectfondsen

Fonds Landelijk Onderscheidend:

voor projecten die ’s-Hertogenbosch als cultuurstad (inter)nationaal op de kaart zetten. Aanvragen mogelijk van €15.000 tot €100.000.

Fonds Lokaal Effectief:

voor projecten die inwoners van ‘s-Hertogenbosch aanmoedigen tot actieve kunstbeoefening of cultuurparticipatie. Aanvragen mogelijk van €750 tot €40.000.

Fonds Pop-up:

voor vernieuwende, experimentele en verrassende culturele projecten. Aanvragen mogelijk van €250 tot €40.000.

Aanmelden

Wilt u (mede)financiering aanvragen uit één van de fondsen? U kunt zich aanmelden via onderstaande knop.

Quickscan en voorwaarden

In de quickscan staat een makkelijk overzicht van de fondsen. Maakt uw aanvraag kans volgens de quickscan? Bekijk dan de actuele deadlines en lees de regelingen/voorwaarden van ieder fonds onderaan deze pagina bij downloads.

Blijkt uit de quickscan dat uw plan niet past bij de cultuurfondsen? De gemeente ’s-Hertogenbosch kan u wellicht verder helpen met kennis of netwerk.

Deadlines per fonds

Bij aanvragen tot €2.000 hoeft u geen rekening te houden met deadlines, u kunt deze aanvragen het gehele jaar indienen. Voor aanvragen vanaf €2.000 geldt het volgende:

Fonds Voorjaar   Najaar  
  Digitale aanmelding Deadline aanvraag Digitale aanmelding Deadline aanvraag
Landelijk Onderscheidend 1 februari 1 maart 1 augustus 1 september
Lokaal Effectief 1 maart 1 april 1 september 1 oktober
Pop-up 1 april 1 mei 1 oktober 1 november

Procedure

De aanvraag van een cultuursubsidie gaat in een aantal stappen:

  1. Aanmelden van het project. Daarvoor is nog geen volledig uitgewerkt plan nodig. Een korte samenvatting en opzet van een begroting is voor aanmelden voldoende.
  2. Contactmoment. De fondssecretaris neemt contact met u op om het project te bespreken en mee te kijken met uw plan. 
  3. Advies aan college van burgemeester en wethouders. De Commissie Bosch Cultuursysteem geeft advies aan het college over het toekennen van de projectsubsidies.

Meer informatie over de Commissie Bosch Cultuursysteem vindt u onderaan deze pagina in het download blok.

Toekenningen

De aanvragen van eerder gehonoreerde projecten zijn openbaar in te zien. Een overzicht van de toekenningen zijn te vinden op www.denbosch.nl/cultuurfondsen.

Contact

Vragen? Neem dan telefonisch contact op met de afdeling Cultuur via (073) 615 90 25 of stuur een e-mail via dit formulier.